Sport

Natasa bronzzal zárt

A remélt győzelem ugyan elmaradt, de Douchev-Janics Natasa 200 méteren elért harmadik helyével az éremtáblázat élén végzett a magyar kajak-kenu válogatott a londoni olimpián.

A háromszoros olimpiai bajnok Janics – aki csütörtökön Kovács Katalinnal párosban második volt 500 méteren – a győzelemért szállt harcba a legrövidebb távon, de nem tudta megismételni az elő-, illetve középfutamban nyújtott jó teljesítményét, a szembeszeles pályán ezúttal gyorsabb volt nála az új-zélandi Lisa Carrington és az ukrán Inna Oszipenko-Radomska.

Várakozáson felül szerepelt ugyanakkor a kajakos Dudás Miklós, aki hatodikként ért célba – azaz pontot szerzett – a legrövidebb távon.

A szerdán 1000 méteren hatodik Vajda Attila a B döntőben lapátolt, ahol harmadik lett, ezzel összesítésben a 11. helyen fejezte be a versenyt. A magyarok ebben az egy számban nem szereztek olimpiai pontot azok közül, amelyekben indultak. Ugyanakkor három arannyal, két ezüsttel és egy bronzzal az élen végeztek az éremtáblázaton. A nagy rivális németek három-egy-kettővel fejezték be a futamokat.

Szombaton délelőtt megkezdték szereplésüket a férfi öttusázók, köztük Marosi Ádám és Kasza Róbert. A két magyar a vívásban egyformán 20 győzelmet aratott és 15 vereséget szenvedett, ezzel 880 ponttal a hatodik helyről várja a folytatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik