Sport

Mesebeli történetek az olimpián

olimpiai jegy (olimpiai jegy, )
olimpiai jegy (olimpiai jegy, )

Két olyan sztorin ámulnak Londonban, amely az emberi tisztességről és becsületességről szól.

A sportrajongók nagy harcot folytatnak még mindig azért, hogy bejussanak az olimpia egy-egy eseményére, és az egész játékok alatt komoly küzdelmek zajlottak azért, hogy valaki jegyhez jusson. Akiknek ez sikerült, szerencséseknek érezhetik magukat. Olykor azonban a balszerencse felboríthatja az előzetes programokat.

Bizonyos Trudy Sharman két jeggyel rendelkezett a brit női gyeplabdacsapat korábbi meccsére. A 49 éves sportrajongó legjobb barátjának fiával, a 17 éves Henry Moore-ral ment az eseményre. Az Olimpiai Parkba érve azonban, miután kiszálltak a metróból, és a jegyellenőrökhöz értek, azt vették észre, hogy a jegyek elvesztek, és minden bizonnyal a metrón maradtak. A nő azonnal hívta a metrószolgálatot, hogy nézzenek utána, nem találtak-e véletlenül két jegyet, amit valószínű Henry hagyott az egyik ülésen, egy újságba csomagolva.

Amikor a két csalódott drukker megkapta az információt, miszerint a szerelvény takarítása után nem találtak semmit, kezdtek összetörni. Aztán pár perccel később a 42 éves Gaspare Giarraco, a vállalat egyik takarítója széles mosollyal a száján érkezett a váróba, a két jeggyel. „Mikor megérkezett, azonnal megöleltem, és gyorsan rohantunk vissza a stadionba” – mesélte Trudy Sharman, akinek a beceneve Trudy Trouble, miután rendszeresen bajba kerül. A takarítót a Greater Anglia (a metrószolgálat) különdíjjal jutalmazta.

Ennél is katartikusabb a 33 éves Mike Boag története. Képzeljük csak el, mit tennénk, ha az utcán találnánk egy 300 fontos jegyet. Vajon zsebre tennénk? Mike megmentője nem tette.

Az egyébként kanadai fiatalember éppen hazatért hackney-i otthonába, amikor azt vette észre, eltűnt a 300 fontos, kiemelet kategóriás tikettje. Visszament korábbi útvonalára, de semmit sem talált. Hazatérve aztán egyszerűen beírta az internetes keresőbe ezt a kifejezést: „elveszett olimpiai jegyek”. Legnagyobb megdöbbenésére az első (!) találat egy friss Twitter-bejegyzés volt egy Cameron Montgomery nevű londoni fiatalembertől.

„Van valaki, aki elhagyott Farraingdon környékén egy olimpiai jegyet? Reggelt találtam” – szólt a poszt, és mivel hat órával korábban Mike barátunk éppen arra járt, azonnal felvette a kapcsolatot jótevőjével. Találkoztak, ő pedig el tudott menni az első napi atlétika-eseményekre. Mike szerint innentől Cameronnak a barátai között van a helye, hiszen a legtöbben magukévá tették volna a lehetőséget.

Mivel az ausztrál származású srác rendszeresen elhagy valamit, úgy érezte, ha valaki a másik oldalon áll, ráadásul az olimpia kellős közepén, segítenie kell.

Le a kalappal!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik