Sport

Bronzzal és hatodik hellyel búcsúztak a kajakosok

douchev-janics-natasa(210x140)(1).jpg (douchev-janics natasa, )
douchev-janics-natasa(210x140)(1).jpg (douchev-janics natasa, )

Janics Natasa az érem, Dudás Miklós a pontszerzés reményében várta a 200 méteres döntőket. Janics 3. lett, míg Dudás 6.

Előzmények: Eton Dorney, a kajak-kenu versenyek helyszíne is elérkezett az utolsó versenynaphoz. Az olimpián most debütáló versenyszám, a 200 méteres sprinttáv szombat délelőtti döntőiben két magyar versenyző érdekelt. Férfi K-1-ben Dudás Miklós a rendkívül erős középdöntő futamból harmadik helyen, az elődöntőnél valamivel gyengébb, 35.993-mal, összességében az 5. legjobb idővel jutott be a fináléba – a fináléban magyar szempontból ő kezdi meg a küzdelmet először.

A háromszoros ötkarikás bajnok Janics Natasa esélyeshez méltóan az elő- és középfutamát is megnyerve második legjobb idővel jutott döntőbe. A Démász-Szeged 30 éves kajakosa – aki csütörtökön címvédőként ezüstérmes lett Kovács Katalinnal 500 méteren párosban – 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben is győzött a 200 méteres versenyben világbajnokságon, idén júniusban pedig Európa-bajnok volt Zágrábban. Janicsnak a pénteki teljesítmények alapján elsősorban a tavalyi vb-n aranyérmes új-zélandi Lisa Carringtonra kell majd odafigyelnie. Egymás mellet lapátolnak majd, nem tudja szem elől téveszteni.

Az 1000 méteren Londonban címvédőként hatodik lett 1000 méteren Vajda Attila, 200-on a “B” döntőben szerepel majd.

férfi K-1 500 méter:

Nagyon erős baloldalról érkező szembeszélben állt rajthoz Dudás Miklós, aki 21 évesen élete első olimpiáján ifjusági világbajnokként jutott el a fináléba. Ez már magában nagy szó. Miklós a táv felénél 4-5 helyen állt, amit tartott is szinte egészen a végéig. Végül a rendkívül szoros versenyben 36.830-as idővel 6., pontszerző helyen végzett!! A z olimpiát K-1-200 méteren a brit McKeever nyerte.

férfi C-1 200 méter “B” döntő:

Vajda Attila rossz rajtot követően a “B” döntőben 3. helyre kapaszkodott fel.

női K-1 200 méter:

A szél csak izmosabban fúj, ez Natasának talán még jó is lehet, hiszen rednkívül erős és jól bírja a végét is. Nem tökéletes Natasának a rajtja, a táv felénél 4-5 helyen állt, az új-zélandi Carrington vezetett, aki megnyerte a futamot. Janics harmadik lett. (45,128). A szegedi  versenyzőnő rendkívül csalódottnak tűnt a végén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik