Sport

Harmadszor bajnok a német gyephokicsapat

gyeplabda, németország (gyeplabda, )
gyeplabda, németország (gyeplabda, )

Az olimpia férfi gyeplabda döntőjét a németek a hajrában nyerték meg 2-1-re.

Korábban már lejátszották a férfiak mezőnyében a bronzmeccset, melyen a két elődöntő vesztese, Ausztrália és Nagy-Britannia csapata mérkőzött meg. Azt sejteni lehetett, hogy a jelenkori három uralkodó, Ausztrália, Németország és Hollandia uralja majd ismét a mezőnyt, hiszen az elmúlt 20 évben mindössze egyszer fordult csak elő, hogy a három alakulat közül nem jutott a legjobb négy közé valamelyik.

A harmadik helyet egyébként az ausztrálok szerezték meg, miután 3-1-re legyőzték a házigazdákat.

A fináléban a címvédő németek kezdtek jobban az 1996-os és 2000-es bajnok Hollandia ellen, hiszen Christopher Wesley melegítette be a narancssárgák hálóőrét, majd Timo Wess hagyott ki egy nagy ziccert. Azért a hollandok sem tétlenkedtek, Billy Bakker helyzete is mutatta, nem adják magukat könnyen.

A 27. percben büntető kornerhez jutottak a hollandok, majd egy perccel később az ellenfél is, de mindkét próbálkozás elkerülte a kaput. Aztán az első félidő vége előtt mégis örülhetett a pekingi bajnok, hiszen Jan Philipp Rabente lökete utat talált magának a hálóba (1-0).

A második felvonásban egymást követték a büntető kornerek holland részről, aminek meg is lett az eredménye, hiszen Mink van der Weerden egalizál az egyikből. A folytatásban aztán felpörgött a címvédő, és mielőtt nagyon elbízta volna magát az Oranje, Rabente másodszor is eredményes volt (2-1).

Mivel újabb gól már nem esett az összecsapáson, így Németország megnyerte harmadik olimpiai aranyát gyephokiban, míg a hollandok negyedszer buktak el döntőt.

Eredmények – olimpiai gyeplabdatorna, férfiak
döntő:
Németország – Hollandia 2-1 (1-0)

bronzmérkőzés:
Ausztrália – Nagy-Britannia 3-1 (1-1)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik