Sport

A címvédő norvég kéziseké az arany

kézilabda, norvégia (kézilabda, norvégia)
kézilabda, norvégia (kézilabda, norvégia)

Az északi válogatott 26-23-ra legyőzte Montenegrót az olimpiai kézilabdatorna női fináléjában.

A Pekingi aranyérmes norvégok Montenegró ellen gyűjthették be második érmüket. Az északiak ehhez képest álmosan kezdtek, hiszen az ellenfél már meglépett 4-2-re is, azonban sikerült egyenlíteniük még az első negyedóra vége előtt.

Innetől kezdve azonban hol az egyik, hol a másik kapuból kellett kihalászni a labdát. A norvégok aztán a játékrész végén megrázták magukat, hogy tisztes előnnyel vonulhassanak az öltözőbe, így Snorroeggen találatával kétgólos vezetésre tettek szert, majd ezt a különbséget háromra növelte Sulland, így a félidőben 13-10 állt az eredményjelzőn.

Úgy tűnt a fordulás után még pár percig az öltözőben maradtak a montenegróiak, fejben legalábbis biztosan, hiszen Norvégia sorra betalált, így már 15-11-re is megléptek. A piros-sárgák azonban remek helyzetkihasználással szépen lassan feljöttek, majd 19-18-nál Bulatovic góljával egalizáltak.

A hajrára aztán gól gólt követett mindkét oldalon, azonban 24-23-nél újabb norvég gólöröm következett, a kétgólos hátrány pedig soknak bizonyult a montenegróiak számára, hiszen Sulland és Snorroeggen még kettőt berámolt Barjaktarovic hálójba, így Norvégia 2008 után ismét olimpiai aranyat szerzett.

Ráadásul az északiak a 2010-es Európa-bajnoki és a 2011-es világbajnoki elsőséguk után zsinórban harmadik világversenyüket nyerték meg. A pályán ott volt a Győri Audi ETO KC két játékosa is, Katrine Lunda Haraldsen és Heidi Löke, így ők olimpiai bajnokként térnek majd vissza klubjukba.

A női torna bronzmérkőzését Spanyolország nyerte: Dél-Korea ellen kétszeri hosszabbítás után tudtak nyerni az ibériaiak 31-29-re.

Eredmény – női kézilabdatorna
döntő:
Norvégia – Montenegró 26-23 (13-10)

bronzmérkőzés:
Spanyolország – Dél-Korea 31-29 (13-13, 11-11, 4-4, 3-1) kétszeri hosszabbítás után

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik