Sport

Hetényi a tengerentúlon folytatja

Hetényi Zoltán az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Nashville Predators tartalékcsapatánál, az Amerikai Hokiligában (AHL) érdekelt Milwaukee Admiralsnél folytatja pályafutását.

A magyar válogatott kapusának klubja, a finn Jokerit pénteken hivatalos honlapján jelentette be, hogy a 24 éves hálóőr egy év után távozik a csapattól.

“Boldog és szomorú is vagyok egyszerre. Hatalmas lehetőség ez nekem, hogy az AHL-be igazolhatok, ugyanakkor sajnálom, hogy egy ilyen remek csapatot kell itt hagynom. Három évvel ezelőtt azt mondtam, hogy soha sem fogok az NHL-ben játszani. Most már azt gondolom, hogy bármi megtörténhet, csak rajtam múlik” – idézi Hetényi Zoltánt a jokerit.com.

Hetényi még júniusban egy hetet töltött a Nashville fiataloknak szóló fejlesztőtáborában, akkor hazaérkezését követően azt mondta, maximálisan elégedettek voltak a teljesítményével és a hozzáállásával is. Így látta ezt a csapat egyik szurkolói oldala is, amely szerint Hetényi egyenesen lenyűgözte a Predators kapusedzőjét.

Korábban egyébként már megfordult egy magyar játékos a Milwaukee Admiralsban, Kóger Dániel is lehúzott pár meccset a csapatnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik