Sport

Janics Natasa rettentő erős és gyors is

Janics Natasa (janics natasa, kajak-kenu, )
Janics Natasa (janics natasa, kajak-kenu, )

Eton Dorney-ban ma nem osztottak érmet. A 200 méteres elő- és középfutamokat tartották. Három magyar versenyző közül Janics Natasa és Dudás Miklós döntőbe jutott, míg Vajda Attila nem.

A kajak-kenu versenyek helyszínén a csütörtöki, egy aranyat és két ezüst érmet hozó nap után, péntek délelőtt nyugodtabb vizekre evezhettünk. A 200 méteres versenyek előfutamaiban három magyar versenyző volt érdekelt: férfi K-1-ben Dudás Miklós debütált az olimpián, C-1 200 m-en, Vajda Attila (6. lett 1000 méteren), míg női K-1-ben Douchev-Janics Natasa (ezüstöt nyert). A 200 méter nagy rohanás. Iszonyatosan fontos a jól elkapott rajt, mert azt nem állítjuk, hogy egy levegővel meg lehet csinálni, de a verseny mindössze 34-35 másodpercig tart megközelítőleg.

Középdöntők:

férfi K-1 200 méter:

Dudás a rendkívül erős futamból harmadik helyen, az elődöntőnél valamivel gyengébb, 35.993-mal, összességében az 5. legjobb idővel jutott be a szombati fináléba. Ha ott is pontszerző helyen tud végezni, az remek teljesítmény lesz részéről.

férfi C-1 200 méter:

Vajda Attila nem gyors. Ő inkább az 1000 méter specialistája. Az itt Londonban nagyon nem sikerült neki. Viszont, ha már itt volt, megpróbálta a 200 métert is. A középdöntőben futamában 42,970-el ötödik lett és nem jutott be a fináléba, a B döntőben vígasztalódhat..

női K-1 200 méter:

Janics Natasa nem a legjobb rajtot produkálta, de aztán 250-nél már háromban volt. A lengyel Walczkyewicz vezette a mezőnyt, de Janics neki sem kegyelmezett – 40,570-es idővel futamában első helyen, a második idővel jutott be a döntőbe. Majd hét tizedet gyorsult a selejtezőhöz képest. Csak az új-zélandi Carrington ment nála jobbat (40,528) , akit az előfutamok alatt, amikor egymás mellett mentek, legyőzött. Natasa erős és nagyon gyors. Ez biztató a holnapi döntők előtt.

selejtezők:

férfi K-1 200 méter:

Dudás remekül kezdett, jól kapta el a rajtot és futamában harmadik helyen jutott be a középdöntőbe – 35,323-as ideje a 3. legjobb  idő, amivel a második középdöntő futam 3. pályáján mehet délután. Övé a nehezebb futam, három világklasszis is megy majd mellette, a többieket kellene mindenképpen megelőzni és minimum a negyedik helyen beérkezni a döntőhöz. Nem lesz egyszerű!

férfi C-1 200 méter:

Vajda Attila a 4., utolsó kenuelőfutamban kapott helyet azután, hogy számára csalódást keltő 6. helyen végzett 1000 méteren. Hogy hogyan lehet egyszerre 1000 méterre és 200 méterre is készülni, arra voltunk kíváncsiak mi is, és feletehetően Attila is, hiszen nem lehet egyszerre vágtában és hosszútávon is jó az ember. Ilyen előzmények után jó esetben döntőt várunk tőle. Mindenesetre Vajda futamában az 5. lett – 44.761, egy tunéziai versenyző is megverte! – és a középdöntőbe jutott. Nem úgy, mint a szám kétszeres világ- és Európa-bajnoka, az azeri Valentin Demyanenko, aki ki tudja miért, lényegében lefürödte a távot és kiesett.

női K-1 200 méter:

Janics Natas mindjárt az első futamban helyet kapott. Jól rajtolt, mellette a szintén világbajnok új-zélandi Carringtonnal. Janics már presztízsből is, de megnyerte a futamát – 41,221 – és középdöntőben van a legjobb idővel. A szegedi versenyzőnőn kívül kettem mentek még 42 másodpercen belül, ami mindenképpen ígéretes a holnapi döntőket megelőzően!!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik