Sport

Vereség a szerbektől

Hanga-Adam(960x640).jpg (Hanga Ádám)
Hanga-Adam(960x640).jpg (Hanga Ádám)

Belgrádban négyes tornán vesz részt a férfi-kézilabda-válogatott. Szerdán a nyitányon kikaptunk a házigazdáktól.

Az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar férfi-kosárlabda-válogatott a múlt héten a szlovákokat Léván kétszer is legyőzte. A tervezett felkészülési programnak megflelően aztán elutazott Belgrádba, ahol egy igencsak erős négy csapatos tornán vesz részt. A lehetséges ellenfelek között két exjugoszláv csapat – szerb és szlovén – található, amelyek mindig kimagasló játékerőt képviselnek, illetve a szintén a világ élvonalába tartozó török válogatott.

Szerdán Rátgéber László kapitány csapata mindjárt a házigazda szerbekkel kezdett és sima, 95-60-as vereséget szenvedett. A magyar válogatottból a spanyolországban erősödő Hanga Ádám emelkedett ki, ő 16 pontot dobott.

A csapat a csütörtökön 18 órakor kezdődő bronzmérkőzésen a szlovénokkal találkozik, akik a másik elődöntőben 80-77-re kikaptak a törököktől.

A magyarok augusztus 15-én az Ukrajna elleni, idegenbeli találkozóval kezdik el az Eb-selejtezősorozatot. A többi csoportellenfél: Horvátország, Ausztria és Ciprus. Az első két helyezett, illetve a négy legjobb harmadik vehet részt a 2013-as szlovéniai kontinenstornán.

Belgrád, négyes torna, első mérkőzések,, eredmények:

Szerbia-Magyarország 95-60 (25-12, 24-17, 29-15, 17-16)

Törökország-Szlovénia 80-77

Ajánlott videó

Olvasói sztorik