Sport

Fehérvári legények harcolnak a kerettagságért

Kialakulóban van az új U 18-as jégkorong válogatott, melynek bő keretébe 19 fehérvári játékos kapott meghívót Glenn Williamson szövetségi edzőtől.

Augusztus 21.-23. között lesz Budapesten az U18-as válogatott első összetartása a Jégpalotában. Ötvenkét játékos kapott meghívót a háromnapos programra, a legtöbben a MAC-ot és a SAPA Fehérvár AV19-et képviselik, de érkeznek fiatalok külföldről is. Az összetartást követően pedig máris jön az első nagy erőfelmérő: a budapesti Olimpiai Reménységek Versenye, amelyen a szlovák, szlovén és lengyel válogatott lesz a magyarok ellenfele.

Az ötvenkét, meghívót kapott játékos közül kerül ki az a csapat, amely a tornán bizonyíthat, a szakvezetőség ugyanis az összetartás alatt is már folyamatosan szűkítheti a listát, majd a végső keret kihirdetésére 23.-án kerül sor – ekkor derül ki, kik korcsolyázhatnak a Jégpalota jegére, augusztus 24. és 26. között.

A keretbe jelölt fehérvári hokisok névsora:

Berényi Balázs Kornakker Dániel, Lajcs Marcell – kapusok

Csiki Zoltán, Láday Tamás, Lengyel Levente, Pados László, Pál Zalán, Szaller Márk – hátvédek

Erdély Csanád, Hamvai Szilárd, Kocsis Ferenc, Mazzag Dániel, Reisz Áron, Szabó Dániel Szabó P. Krisztián, Szász Norbert, Vincze Péter, Vokla Roland – csatárok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik