Sport

Örömszavak Londonból

Két aranyéremmel és egy hatodik hellyel zárta a magyar válogatott a döntők első napját. Íme, a nyilatkozatok.

Kovács Kati: Nem hagytunk esélyt az ellenfeleknek

A rajt nagyon jól sikerült, igazából már 200-nál éreztem, hogy megvan az arany. Az utolsó százon már biztos voltam benne, hogy senki nem veheti el tőlünk. Rosszabbra számítottam, attól tartottam, hogy mi fogjuk üldözni a németeket, de egyszerűen kirobbantunk a rajtból, és nem hagytunk esélyt az ellenfeleknek arra, hogy utolérjenek. Hihetetlen érzés, ismét megvalósítottam egy álmot, amiért rengeteget dolgoztam.

Szabó Gabriella: Ezért kezdtem kajakozni

A célban hosszú ideig fel sem tudtam fogni, hogy nyertünk. Aztán a legelső gondolatom az volt, hogy visszavágtunk a pekingi vereségért. Utána beugrott, hogy OLIMPIAI BAJNOK vagyok, így nagy betűkkel. Gyerekkoromban kezdtem kajakozni, nem tudom elmondani, hogy ez milyen érzés, egyszerűen felfoghatatlan. Az első húzásba belenyúltam, nagyon elkaptuk, és nem tudtak elmenni egy centit se a többiek, tudtam, hogy ezek után ez a négy csaj nem adja oda az aranyat senkinek.

Kozák Danuta: Holnap megpróbálom a duplázást

Igazi csapatként működtünk a felkészülés alatt, figyeltünk egymásra, és a jó gondolatokat átvettük, megfogadtuk. Már 100 méter után éreztem, hogy nem veheti el tőlünk senki a győzelmet. Amikor beértünk, akkor vártam Gabitól a szokott pacsikat, de nem nyújtotta a kezét. Ekkor egy pillanatra megijedtem, hogy mégse nyertünk, de utána már Gabinak is leesett a tantusz, és nyújtotta a kezét. Nagyon örültem. Holnap megpróbálom a duplázást, egyesben is szeretnék a dobogó tetejére állni.

Fazekas-Zur Kriszina: Nagyon figyeltünk egynmásra

Menet közben csak a Kati hátát néztem, végig az evezésre koncentráltam. Az ellenfeleket sem láttam, így csak akkor tudatosodott bennem, hogy elsők vagyunk, amikor beértünk a célba. Az elmúlt évek eredményei, a sorozatos világbajnoki címek után ezt az aranyat megérdemelte a női szakág. A recept egyébként nagyon egyszerű volt: megbeszéltük, hogy nagyon figyelünk egymásra, a rajtban Gabira indulunk és a lábunk végig együtt mozog. Ennyi. Én egyébként szorosabb meccsre számítottam.

Kökény Roland: Éreztem, hogy nem hagyhatom abba

Amit akartunk, amiért készültünk, amiért rengeteget dolgoztunk, azt megcsináltuk. Mentünk egy tökéletes pályát, és ennek aranyérem lett a jutalma. A portugálokat én nem vettem észre, csak a célban, mivel nagyon messze voltak tőlünk. 32 éve kezdtem kajakozni, ez már a harmadik olimpiám. Tulajdonképpen kétszer már abbahagytam, de mindig újrakezdtem, és megérte, mert feljutottam a csúcsra. Valahogy mindig éreztem, hogy ez benne van a karrieremben, érdemes tovább dolgozni. Már eldöntöttem azt is, hogy folytatom tovább, úgy tervezem, csak akkor hagyom abba, ha gyerekem, családom lesz. Rudival tökéletesen összepasszolunk a vízen, jól kiegészítjük egymást. Ő robbanékony, és az iramot bírom jobban.

Dombi Rudolf: Elmondhatatlan érzés

Rengeteget dolgoztunk ezért az aranyéremért. Kökszi tavaly keresett meg, hogy menjünk együtt, kipróbáltuk, és nagyon jól éreztük magunkat együtt. Tavaly kiharcoltuk az olimpiai kvótát Szegeden, idén sikerült megnyernünk az Európa-bajnokságot, most meg összejött a nagy álom. Nem volt könnyű idáig eljutni, nagy küzdelemben sikerült, az év minden napját végig kellett melózni, minőségi munkát kellett végezni. Fantasztikus érzés, hogy örömet okozhattam a szüleimnek és az egész országnak, annak a sok magyarnak, aki itt a helyszínen szurkolt. Olimpiai bajnok vagyok, ez csodálatos, elmondhatatlan érzés.

Vajda Attila: Szívvel-lélekkel végigcsináltam

Beleadtam mindent, ami bennem volt, szívvel-lélekkel mentem végig a pályán. Ez most a hatodik helyhez volt elég. Ebből többet ma nem tudtam kihozni, de úgy szálltam ki a vízről, hogy egy centi sem maradt bennem, így nem vagyok csalódott. Az elmúlt egy évben hárman-négyen megtáltosodtak, és folyamatosan fantasztikus időkre képesek. Nem tudom, mi a titkuk, de az biztos, hogy fel kell kötni a gatyánkat. Pénteken elindulok 200 méteren, a rajtra próbálok majd odafigyelni, és kihozni a maximumot a versenyből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik