Sport

Jamaicai kocogásos fölény 200 méteren

usain bolt (usain bolt, )
usain bolt (usain bolt, )

A címvédő Usain Bolt és legnagyobb riválisa, a szintén jamaicai Yohan Blake minimális erőkifejtéssel jutott a 200 métere síkfutás döntőjébe.

Az első futamban indult a 100 ezüstérmes, Yohan Blake, aki a jamaicai válogatón ezen a távon legyőzte Usain Boltot. Blake majdnem túlságosan is kiengedve 20.01 másodperccel kocogott be, egy századdal mögött még helyezéssel lett finalista az amerikai Wallace Spearmon (20.02 mp), de a rosszul rajtoló, a végén lélekszakadva küzdő, újabb egy század hátrányban érkező francia Christophe Lemaitre (20.03 mp) már csak az időben reménykedhetett,

“Ha aranyat akarok nyerni, nagyon meg kell majd futnom a kanyart” – hergelte magát Blake.

A következő elődöntőben Usain Bolt a rá jellemző módon bohóckodott és aztán fogócskázott egyet a többiekkel, végül persze elsőként (20.18 mp) ért célba, a dél-afrikai Anaso Jobodwana előtt.

A harmadik elődöntő minidrámával kezdődött, a bahamai Michael Mathieu kiugrott, ezért kizárták. A holland Churandi Martina nyert (20.17 mp) a jamaicai Warren Weir (20.28 mp) előtt.

A három jamaicain, Usain Bolton, Yohan Blake-en és Warren Weiren kívül tehát helyezéssel még az amerikai Wallace Spearmon, a dél-afrikai Anaso Jobodwana és a holland Churandi Martina van ott a csütörtöki döntőben, idővel továbbjtuott a francia Lemaitre és az ecuadori Alex Quinonez.

Orosz győzelem női 400 gáton

Az orosz Natalja Antyuk győzött a nők 400 méteres gátfutó döntőjében az amerikai Lashinda Demus és a cseh Zuzana Hejnova előtt.

Női 400 gát, döntő:
1. Natalja Antyuk (orosz) 52.70 másodperc
2. Lashinda Demus (amerikai) 52.77 mp
3. Zuzana Hejnova (cseh) 53.38 mp

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik