Sport

Fokozódik a londoni helyzet

magyar drukkerek (magyar drukkerek)
magyar drukkerek (magyar drukkerek)

"Mind a három csapatunk nagyon szépen játszik" - foglalta össze az elmúlt napokat a Sport24-et Londonból tudósító öttusázó olimpiai bajnok Fábián László.

A férfi vízilabdázóktól ezt is vártuk, de a csoport első mérkőzésein nem igazán ment a fiúknak. Ezután az amerikaiak ellen megmutatták! A pekingi döntő visszavágóján, nem túlzás, leiskoláztuk az ellenfelet. Jó volt látni közelről a játékosok arcán a tudatosságot, ami eddig jellemezte a háromszoros olimpiai bajnokcsapatot. Szerda este az olaszok jönnek, de olyan játékkal, amivel a csoportzáró meccsét játszottuk, nem lehet minket megállítani. Sőt akkor nem elképzelhetetlen a bravúr, hogy egyedül a világon, négyszeres……. De addig még kemény csaták várhatók.

A lányok megmutatták a négy közé jutásért folyó küzdelemben, hogy helyén a szívük. Sőt, a spanyolok ellen is ragyogóan küzdöttek, de az ellenfél mindig vezetett. Ha egyszer átvettük volna a vezetést! De sajnos ez feltételes mód, és tudjuk, nem jött össze. Mi a bronzéremért játszunk az ausztrálokkal, míg a spanyolok a döntőben vannak. Talán elmondható, hogy az éremért nehezebb mérkőzés vár ránk, mint ez a spanyol meccs volt.

A találkozó előtt kedves ismerősre lettem figyelmes. Gyurta Dani is kíváncsi volt a mieink találkozójára!.Az akkreditáltaknak fenntartott helyen szeretett volna bejutni, de a rendezők útját állták. Jelezték, hogy erre az eseményre nem érvényes a belépő. Így sikerült kezet fognunk Danival. Közben elmondta, hogy fáradt, de ez egy kellemes érzés. Szeretne több helyen ott lenni és szurkolni a magyar csapat tagjainak. Amikor a biztonságiaknak elmondtuk, hogy a magyarok büszkesége áll előttük, aki nem olyan régen nyerte a 200 méteres mellúszást, nagy mosollyal az arcukon hívták a „főnöküket”, aki természetesen hozzájárult, hogy a bajnok a helyszínen szurkoljon.


London 200-as mellúszó bajnoka, Gyurta Dániel, mellette az 1988-as szöuli olimpián győztes
öttusacsapat tagja, Fábián László
(Fotó: Fábián László)

Szeretjük az angolokat, mert kedvesek, segítőkészek, és ők is értékelik a hatalmas teljesítményt. Mind ezt teszik a játékok kezdete óta, és ígérik, így lesz ez a záró esemény végéig.

Férfi kéziseink eksztázisban játszottak. Nem is lehetett más a jutalmuk, mint az, hogy a négy közé kerültek. Nem kis feladat elé állítva ezzel a magyar szurkolók egy kis csoportját, akiknek nincs jegyük az elődöntőre. Jellemző, hogy a szurkolók összetartanak, és ha valaki tud olyan jegyet venni, amire biztos van érdeklődés a magyar táborból, megveszi, és segíti azokat ezzel, akik nem találtak jegyet.

Ami biztos: Londonban, az Olimpia Parkban az uszoda és a kézilabdacsarnok továbbra is hangos lesz a magyar szurkolóktól!

Ria, ria, Hungária…

Fábián László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik