Sport

Vízen Janics, medencében a női vízilabda-válogatott

A döntőbe jutásért száll vízbe a spanyolokkal szemben a magyar női vízilabda-válogatott és a fináléba kerülés a tét a kajakosok számára, akik három számban lesznek érdekeltek.

A női pólósok vasárnap izgalmas csatában léptek túl az orosz csapaton, s kedden magyar idő szerint 19:40-kor a házigazda briteket búcsúztató spanyolokkal csapnak össze. A két gárda a csoportküzdelmek során már találkozott egymással, akkor a spanyolok 13-11-re nyertek, ugyanakkor az idei Európa-bajnokságon az elődöntőbe jutásért Merész András csapata bizonyult jobbnak. A másik ágon Egyesült Államok-Ausztrália találkozót rendeznek.

A Dorney-tavon a kajakosok és kenusok második napi versenyeit bonyolítják majd le. Női párosban ott lesz a mezőnyben a 2004-ben és 2008-ban is aranyérmes Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa duó, egyesben Kozák Danuta szerepel ugyanezen a távon, azaz 500 méteren, míg a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású kajak négyes 1000 méteren próbál meg továbbjutni.

A kötöttfogású birkózók 66 kg-os súlycsoportjában a 2006-ban Európa-bajnok Lőrincz Tamás lép szőnyegre, s a nyolcaddöntőben a vb-ötödik, Eb-aranyérmes német Frank Stäbler ellen kezd.

Az Olimpiai Stadionban 110 m gáton rajthoz áll Kiss Dániel és Baji Balázs a délelőtti előfutamos programban, női gerelyhajításban pedig Juhász Vanda lesz érdekelt a selejtező B csoportjában.

A londoni olimpia egyetlen magyar súlyemelője, a plusz 105 kilós Nagy Péter a B csoportban lép majd a súlyokhoz

Ajánlott videó

Olvasói sztorik