Sport

Döntőben a kajakos lányok is

Kozák Danuta (kozák danuta, )
Kozák Danuta (kozák danuta, )

Kozák Danuta elegánsan, hajóhosszal az élen hozta a középdöntőt is, a Kovács Katalin – Douchev-Janics Natasa páros másodikként, de szintén fináléba jutott a londoni olimpia keddi versenynapján.

A férfi-kajaknégyes már az előfutamban kiharcolhatta magának a döntőbe jutást 1000 méteren. A lányoknak az 500 méteres távon azonban kétszer kellett bizonyítaniuk.

Az előfutamok során egyesben Kozák Danuta, majd párosban Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa utasította maga mögé a mezőnyt. A középdöntőben Kozák meggyőző előnnyel nyerte meg saját futamát és jutott a csütörtöki döntőbe. Szerdán sem pihenhet: a női kajak négyes tagjaként száll vízre az 500 méteres fináléban.

Szintén érdekelt lesz abban a szerdai négyes döntőben Kovács Katalin. Kedden a Douchev-Janics Natasával alkotott párosával küzdött sikerrel a fináléba jutásért. Előfutamukban még győzni tudtak, a középdöntőben azonban nagy csatában ugyan, de végül a német duó mögött végzett a címvédő magyar egység. Ez a második hely ugyanúgy a továbbjutást jelenti számukra, azaz nekik is szoríthatunk a csütörtöki döntőben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik