Sport

USA-Japán döntő lesz a női focistáknál

Alex Morgan (alex morgan)
Alex Morgan (alex morgan)

Alex Morgan a 123. percben fejelte döntőbe a címvédő Amerikai Egyesült Államok női labdarúgócsapatát a londoni olimpián.

Remek meccseket rendeztek az olimpia női focitornájának elődöntőiben. Először Japán jutott be a fináléba, igaz az ázsiaiak vért izzadtak Franciaország ellen. A felkelő nap országának lányai az első félidőben szereztek vezetést, majd a 49. percben kényelmes helyzetbe kerültek, mivel már 2-0-ra mentek.

A meccs egésze alatt jóval több veszélyes helyzetet kidolgozó gallok a 76. percben szépítettek, nem sokkal később pedig egyenlíthettek is volna, Bussaglia azonban büntetőt hibázott. A 90. percben Japán még lőtt egy kapufát Ogimi révén, az eredmény azonban már nem változott, az ázsiaiak 2-1-es győzelemmel lettek döntősök.

Az esti meccs aztán még drámaibbra sikerült. Kanada a 22. percben szerzett vezetést a címvédő USA ellen, ám a második félidő elején egyenlített Amerika. A 67. percben újra a juharlevelesek kerültek előnybe, majd innentől kezdve egy kisebb adok-kapok alakult ki, melynek köszönhetően 3-3-al ért véget a rendes játékidő.

Az Egyesült Államok dolgozott ki több helyzetet a hosszabbításban, a 119. percben pedig kapufáig is jutott Wambach révén. Úgy tűnt, büntetőkre kerül sor, azonban egy hosszabb ápolás miatt a hosszabbításnak is volt hosszabbítása, Alex Morgan pedig a 123. percben szerezte meg a győztes gólt, 4-3-as győzelmével az USA jutott tovább és megpróbálhatja megvédeni a címét.

Eredmények – olimpiai labdarúgótorna, nők, elődöntő
Egyesült Államok-Kanada 4-3 (0-1, 3-3) – hosszabbítás után
Japán-Franciaország 2-1 (1-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik