Sport

Serena: irány Rio!

Serena Williams, aki egyesben és párosban is diadalmaskodott a londoni olimpiai tenisztornán, azt mondta, leghőbb vágya, hogy induljon a következő ötkarikás játékokon, Rio de Janeiróban.

“Ha isten is úgy akarja, akkor ott leszek” – nyilatkozta hétfőn az amerikai klasszis, aki korábbi két páros sikerével együtt már négy aranyérem tulajdonosa. “Mindig azt mondtam, ha már nem tudom a legjobbat nyújtani, ha nem úgy megy a tenisz, ahogyan azt szeretném, leteszem az ütőt. Ma még minden remekül megy, úgy gondolom lesz folytatás, nem látom az utam végét.”

A 14-szeres Grand Slam-győztes Williams elmondta, hogy a tenisznek helye van az ötkarikás játékokon:

“Ugyanolyan sportolók vagyunk mint többiek, azért dolgozunk kőkeményen nap mint nap, hogy a legjobbat, a legtöbbet adhassuk magunkból, itt az olimpián is” – fogalmazott. “Egy sportember számára nem is lehet nagyobb elismerés, mint az aranyérem. És nekem az arany a kedvenc színem.”

Serena Williams elmesélte, milyen nagyszerű érzés volt látni, hallani honfitársai sikereit:

“Folyamatosan figyeltem, hogyan áll, mit nyert az amerikai csapat. Ha kikapott, én is vesztettem, ha nyert, én is győztem. Csodálatos, olyan, mintha az egész ország együtt küzdene.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik