Sport

Nincs meglepetés a friss teniszrangsorban

Viktorija-Azarenka (Viktorija Azarenka)
Viktorija-Azarenka (Viktorija Azarenka)

A nőknél Victoria Azarenka, a férfiaknál Roger Federer megtartotta világelsőségét a tenisz-világranglistán az olimpiai versenyt követően. A magyar versenyzők között nincs érdemleges változás.

„Hiába” nyerte meg Serena Williams az ötkarikás játékokat női egyesben, a világranglistán továbbra is a negyedik pozíciót foglalja el, az első tíz között pedig csak egy változás van a múlt heti rangsorhoz képest. Az első három helyet a fehérorosz Victoria Azarenka, a sokszoros Grand Slam-győztes Maria Sarapova és a lengyel Agnieszka Radwanska foglalja el. Babos Tímea és Czink Melinda egyaránt egy-egy helyet javított. Timi ezzel a 66., míg Melinda a 87. pozícióban kezdi meg ezt a versenyhetet. Szávay Ágnes továbbra is besorolatlan.

A férfiaknál az olimpiai fináléban a világelső Federerrel szemben sima győzelmet arató Andy Murray szintén maradt a negyedik helyen, ami a világranglistát illeti. Az erősebb nemben az első tíz között a nyolcadik-kilencedik helyen történt helycsere: Juan Martin Del Potro olimpiai bronzérmével előzte meg a szerb Janko Tipsarevicset. Balázs Attila a múlt heti huszonkilenc pozíciónyi előrelépését követően most öt helyet ugrott előre a teniszezők közt. A magyar fiú így már a 227.

Az aktuális ATP és WTA világranglista:

Férfiak:
1. Roger Federer
2. Novak Djokovic
3. Rafael Nadal
4. Andy Murray
5. David Ferrer
6. Jo-Wilfried Tsonga
7. Tomas Berdych
8. Juan Martin Del Potro
9. Janko Tipsarevic
10. Juan Monaco
227. Balázs Attila

Nők:
1. Victoria Azarenka
2. Marija Sarapova
3. Agnieszka Radwanszka
4. Serena Williams
5. Samantha Stosur
6. Petra Kvitova
7. Angelique Kerber
8. Caroline Wozniacki
9. Sara Errani
10. Marion Bartoli
66. Babos Tímea
87. Czink Melinda
Szávay Ágnes besorolatlan

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik