Sport

Letartóztatták a palackdobálót

Gill (gill, )
Gill (gill, )

A brit rendőrség letartóztatta azt a férfit, aki vasárnap éjjel egy palackot dobott be a pályára az Olimpiai Stadionban a férfi 100 m-es síkfutás döntője előtt a londoni ötkarikás játékokon.

Egy rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy közvetlenül a rendbontás előtt egy kiáltást hallott és tudomása szerint senki sem sérült meg.

“Elfogadhatatlan ami történt, nemcsak az olimpián, hanem bármilyen sporteseményen sem tolerálható ilyen cselekedet” – kommentálta az esetet hétfői sajtótájékoztatóján Sebastian Coe, az olimpia szervezőbizottságának elnöke. “Kitették a stadionból, és alaposan meggondolja majd, ha hasonló cselekedetet akar elkövetni.”

Az amerikai Justin Gatlin, aki a bronzérmet szerezte meg a legklasszikusabb olimpiai számban azt mondta, hogy “kisebb zavart” okozott a berepülő palack.

A rendbontó kilétét a Daily Mail hozta nyilvánosságra, a 34 esztendős Ashley Gillt (aki amúgy hobbilabdarúgó) jelenleg egy rendőrségi fogdában őrzik. Érdekesség, hogy a “nagy dobás” után egy bronzérmes cselgáncsos, Edit Bosch szerelte le a magáról megfeledkező nézőt, ugyanis miután a sörösüveg berepült a pályára, lekevert egyet Gillnek.

A férfi 100 m-t a címvédő és világcsúcstartó jamaicai Usain Bolt nyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik