Sport

Fogynak a magasok a válogatottnál

Keller Ákos is harcképtelenné vált az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar férfi-kosárlabdaválogatottban.

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint a hosszabb ideje térdfájdalomra panaszkodó centernél porcleválást diagnosztizáltak az orvosok, és kedden már műtőasztalra is fekszik. Ezzel Rátgéber László szövetségi kapitánynak Báder Márton, Morgen Ferdinánd, Hendlein Roland és Somogyi Gergely után már az ötödik magas emberről kell lemondania.

„Nehéz helyzetben vagyunk, át kell gondolni, hogy ebben a szituációban mit tehetünk – jelentette ki a szakvezető. – A legkézenfekvőbb megoldásnak az tűnik, hogy a megmaradt játékoskeret tagjai még keményebb munkával pótolják a hiányzókat. Folytatjuk a felkészülést, mert szerintem jó úton haladunk, de azért ez már tényleg sok… Bízom benne, hogy Obie Trotter azért hamarosan felépül.”

A válogatott szerdán és csütörtökön egy szerbiai négyes tornán szerepel: az első napon a házigazdákkal találkozik 20:30-kor, majd másnap a törökök vagy a szlovének következnek a bronzmeccsen vagy a döntőben.

A magyarok augusztus 15-én az Ukrajna elleni, idegenbeli találkozóval kezdik el az Eb-selejtezősorozatot. A többi csoportellenfél: Horvátország, Ausztria és Ciprus. Az első két helyezett, illetve a négy legjobb harmadik vehet részt a 2013-as szlovéniai kontinenstornán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik