Sport

Már ötmillióan voltak kint az olimpián

olimpia (olimpia, )
olimpia (olimpia, )

Meghaladta az ötmilliót a londoni olimpia látogatóinak száma a játékok első hetében - közölte vasárnap este összeállított "félidős" statisztikai kimutatásában az olimpiai szervezőbizottság (LOCOG).

A sajtóval ismertetett adatsor szerint csak a kelet-londoni Stratford városrészben felépített Olimpiai Park központi versenyhelyszíneit több mint egymillióan keresték fel a játékok kezdete óta.

A központi versenyhelyszíneken kívül elhelyezett óriáskivetítők is hatalmas tömegeket vonzanak. A LOCOG becslése szerint a brit nagyvárosok központjaiban csak szombaton hozzávetőleg 300 ezren figyelték a versenyeket a szabadtéri képernyőkön.

A LOCOG közölte azt is, hogy internetes honlapja a világ leglátogatottabb sportportáljává vált, amelyet egyedül szombaton 25 millióan kerestek fel; a portált böngészők háromnegyede a vasárnap esti kimutatás szerint külföldi volt.    
A legnagyobb közösségi portálokon – a Facebookon, a Twitteren és a Google +-on – meghaladta a négymilliót a London 2012 követőinek létszáma.

A londoni olimpia félidejéig 58 ország versenyzői összesen 428 érmet nyertek, az eddigi viadalok során 85 olimpiai és 32 világrekord dőlt meg – áll a LOCOG vasárnap este közzétett első heti összesítésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik