Sport

Berki Krisztián olimpiai bajnok!

berki krisztián (berki krisztián)
berki krisztián (berki krisztián)

Berki Krisztián felért a csúcsra, Eb- és vb-címei után olimpiai bajnok lett lólengésben, minimális különbséggel a brit Louis Smith előtt.

A bevonuláskor Berki Krisztián mosolygós volt, Hidvégi Vid viszont látszólag nagyon feszült

A francia Eb-ezüstérmes Ciryl Tomasone volt az első, a végét elrontotta, 15.141 pontot kapott. Alberto Busnari következett Olaszországból, stabil, de kissé lomha gyakorlata 15.400 pontot ért.

Hidvégi Vid lépett a lóhoz, de az egyik elem után elvesztette a lendületet és le kellett szállnai a lóról, hogy újra kezdje. A hiba nagy volt, a gyakorlat amúgy jó, de a pontokon meglátszódott a rontás (14.300).

A brit Max Whitlock jól tornászott, 15.600 pontot kapott, ezzel átvette a vezetést Busnaritól.

Berki Krisztián lépett a lóhoz, és gyönyörű gyakorlatot bemutatva, nagyon magas, 16.066-os pontszámával az élre ugrott!

Az ukrán Vitalij Nakolecsnij (14.766) és az orosz David Beljavszkij (14.733) nem volt veszélyes Berkire, és akkor jött a nagy rivális brit Louis Smith. Az ő gyakorlata tartalmában és kivitelezésében is gyengébbnek látszott Berkiénél.

A pontozók pedig…neki is 16.066 pontot adtak, de Berki Krisztián lett az olimpiai bajnok! Miért? Azért, mert Smith 7.000 pontról induló gyakorlatára 9.066 technikai kivitelezési pontot kapott, Berkinél ugyanez 6.900/9.166 volt, és azonos pontszámnál a magasabb kivitelezési érték dönt.

Berki Krisztián tehát megszerezte a magyar olimpiai küldöttség harmadik aranyérmét, Hidvégi Vid 8. lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik