Sport

Berki aranyreceptje: hibátlan gyakorlat és némi szerencse

berki krisztián (i) (berki krisztán, lólengés, olimpia 2012, )
berki krisztián (i) (berki krisztán, lólengés, olimpia 2012, )

A kétszeres lólengő olimpiai bajnok Magyar Zoltán szerint a jó gyakorlatok mellett szerencse is kell Berki és Hidvégi jó eredményéhez a délutáni fináléban.

Már csak egy délutáni átmozgató edzésen vett részt szombaton Berki Krisztián és Hidvégi Vid a vasárnap délutáni lólengés finálé előtt a londoni olimpián.

Kovács István vezetőedző úgy véli, mindkét versenyző teljes értékű munkát végzett a héten Londonban, jó formában vannak, fizikálisan és mentálisan is felkészülve várják a döntőt. “Nem szeretnék esélyeket latolgatni, annyit mondok, mindketten meg kell csinálják hibátlanul a gyakorlatukat, és akkor majd a bírók eldöntik, ez mire elég”.

Magyar Zoltán, a lólengés 1976-os és 1980-as olimpiai bajnoka, a Magyar Torna Szövetség elnöke szerint, ha ma minden optimális lesz, akkor siker is lesz. “Mindkettőjüktől jó versenyzést várok, fontos, hogy jó napot fogjanak ki, bírják a terhelés és légkört, hiszen 18 ezer angol szurkol majd a legnagyobb riválisnak, az angol Smithnek. Mindenki megtett mindent, versenyzők, edzők, szövetség, Berkiék felkészültek, jó gyakorlatok kellenek, no és szerencse is”.

Berki Krisztián és Hidvégi Vid magyar idő szerint a 16.40-kor kezdődő döntőben szerepel, az eredményhirdetés várhatóan 17.20 óra körül lesz. Berkit ötödikként szólítják, 6.9-es gyakorlatát mutatja be, Hidvégi harmadikként lép a szerhez, 6.6-os gyakorlatával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik