Sport

Brazília elődöntős, kiestek a britek

Neymar (neymar, )
Neymar (neymar, )

A brazil labdarúgó-válogatott 3-2-re győzte le a mérkőzést kilenc emberrel befejező Hondurast és bejutott az olimpiai torna elődöntőjébe. Nagy-Britannia büntetőrúgások után búcsúzott.

Kisebb meglepetésre Honduras szerzett vezetést a szombat kora esti mérkőzésen, ám Crisanto nem bírt magával, gyorsan bezsebelt két sárgát, így már a 33. percben tíz emberre fogyatkozott csapata. Ezt Leandro Damiao révén már a szünet előzz kihasználta a selecao, ám fordulás után megint Honduras került lépéselőnybe, Espinoza köszönt be.

Az 51. percben újfent egyenlített Brazília, Neymar értékesített egy büntetőt, majd a 60. percben gólpasszt adott Leandro Damianónak, így már a dél-amerikaiak vezettek. Honduras hajtott becsülettel, azonban az egyenlítés már nem jött össze, a végén pedig Espinoza is a kiállítás sorsára jutott. 3-2-re nyert Brazília, amely így ott lesz az elődöntőben.

Az ellenfél ugyanakkor nem a házigazda Nagy-Britannia lesz, hanem Dél-Korea. A britek 1-1-es rendes játékidőt játszottak az ázsiaiakkal, a hosszabbításban senki sem tudta eldönteni a maga javára a párharcot, így jöhettek a büntetők. Az első négyet mind a két pár magabiztosan értékesítette, majd Daniel Sturridge kísérletét védte  a kapus. A túloldalon Ki nem hibázott, Dél-Korea jutott be az elődöntőbe.

A másik ágon Mexikó-Japán meccset rendeznek. A közép-amerikaiak Szenegált verték hatalmas csatában, 2-2 lett a rendes játékidő, ám az El Tri jobban bírta fejben a ráadást, végül 4-2 lett a vége. Az ázsiaiak könnyedén lelépték Egyiptomot 3-0-ra, az afrikai csapat bő egy félidőt játszott emberhátrányban.

Eredmények – férfi labdarúgótorna, elődöntők
Brazília-Honduras 3-2 (1-1)
Nagy-Britannia – Dél-Korea 1-1 (1-1) – büntetőkkel 4-5
Mexikó-Szenegál 4-2 (1-0, 2-2, 3-2)
Japán-Egyiptom 3-0 (1-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik