Sport

Hozta a britek elleni kötelezőt a pólóválogatott

Biros-Peter(960x640).jpg (biros péter, )
Biros-Peter(960x640).jpg (biros péter, )

A magyar férfi-vízilabdaválogatott a házigazda Nagy-Britannia ellen nyert 17-6-ra szombaton. A fiúk ezzel bejutottak a negyeddöntőbe.

Nagyszerűen kezdett a magyar válogatott, sorra érkeztek a gólok, miközben a védekezés is rendben volt, csak a negyed utolsó percében, 5-0-nál tudtak szépíteni a britek. A második negyedre már nem lehetett ilyen büszke Kemény Dénes válogatottja, ugyanis a házigazdák négyszer is mattolták Szécsi Zoltánt.

Fordulás után Nagy Viktor kezdett a kapuban, az ő eszén pedig sokáig nem tudtak túljárni a szigetországiak, miközben a magyarok szebbnél-szebb gólokat dobtak. A negyedik negyed elején ugyan beakadt egy távoli bomba, ezt követően már nem született több brit gól, csak magyar, a vége 17-6 lett.

Kásás Tamás és Madaras Norbert egyformán három alkalommal volt eredményes.

Győzelmének köszönhetően a magyar válogatott ott van a negyeddöntőben. A magyar csapat hétfőn közép-európai idő szerint 16:30-kor találkozik az amerikaival.

Kemény Dénes: “Könnyű lett volna az angolok ellen a sapkát és a gatyát bedobni a vízbe, hogy úgy is nyerünk. Nyilván lehet 6-10 góllal nyerni, de nem mindegy, hogy 12-2-re vagy 18-8-ra. Fontos volt, hogy lenyugodjunk védekezésben, hogy legyünk magabiztosak. Leginkább a saját térfelünkön láttam azt, amit vártam, leginkább az első, harmadik és negyedik negyedben. Kezdtük elkapni a fonalat emberhátrányos védekezésben is.”

Szécsi Zoltán: “Maximálisan koncentráltan tudtunk védekezni, bár néha szerencsés gólokat lőttek az angolok.”

Varga Tamás: “Kezd összeállni a védekezésünk, azt csináltuk, amit megbeszéltünk. Jó főpróba volt az amerikaiak elleni meccs előtt.”

Kásás Zoltán, a brit csapat másodedzője: “A mi esetünkben minden meccs ugyanarról szól, hogy próbáljunk tisztességes mérkőzést játszani. Nyilván nem azonosak a feltételek, a brit csapat heti egyszer tud 50 méteres medencében edzeni. Az angol fiúk jól hajtottak, mindkét szurkolótábor jól szórakozott. A magyar válogatottnál azt látom, hogy nagyon szeretnék áthajtani magukat azokon a nehézségeken, amelyek az előző meccseken voltak. Most kezdődik az olimpia!”

Eredmény – férfivízilabda-mérkőzés, B csoport
Magyarország – Nagy-Britannia 17-6 (6-1, 5-4, 4-0, 2-1)

Magyarország: Szécsi Zoltán – Madaras Norbert 3, Kásás Tamás 3, Biros Péter 2, Hosnyánszky Norbert 2, Varga Dániel 1, Hárai Balázs Csere: Kiss Gergely 2, Steinmetz Ádám 1, Varga Tamás 1, Varga Dénes 1, Szivós Márton 1, Nagy Viktor (kapus)

A brit válogatott góldobói: Adam Scholefield 1, Rob Parker 1, Alex Parsonage 1, Jake Vincent 1, Ciaran James 1, Craig Figes 1

VÉGE A MÉRKÖZÉSNEK.

4. NEGYED:

8. PERC: Figes “ült ki”, Hosnyánszky büntetett, 17-6! Brit időkérés.

7. PERC: Hosnyánszkyt állították ki, azonban kihasználatlanul maradt a brit emberfór. Parkert szórták ki a túloldalon (végleg, ez volt a harmadik kisbüntetése), Biros húzása nem jött be.

5-6. PERC: Nagy védett hatalmasat, majd a túloldalon Biros közeli lövése maradt ki. Időt kértek a hazaiak.

4. PERC: Pár kimaradt helyzet után a britek jártak közelebb a gólhoz, Nagy azonban a kapufára tornászta a távoli lövést. Kemény Dénes időt kért.

3. PERC: Kisst állították ki, azonban remekül kivédekeztük az emberhátrányt.

2. PERC: Lehűtöttük a hazai kedélyeket, Kiss a szélről bombázott kapásból a kapu rövid oldalába, 16-6!

1. PERC: Szívós úszott a labdáért, könnyedén szerezte meg. Hoppá, a briteké az első szó, ráadásul jó hangos, Figes dobott távolról a pipába, 15-6.

3. NEGYED:

8. PERC: Egy szép védekezés után Varga Dénes úszott meg, Nagy Viktor passzolta oda neki a labdát, ő pedig közelről szerzett gólt, 15-5! Vége a harmadik negyednek.

7. PERC: Előbb Varga Dániel, majd Szívós dobott kapufát.

5. PERC: Szépen járt a magyar kezeken a labda, centerezés után Hárai lőtt csavarmozdulattal, a kapufán csattant a laszti. Figest állították ki, Szívós kapta a labdajáratás végén a labdát és közelről a kapuba lőtt, 14-5!

4. PERC: Madaras indult meg a jobb szélen, ráúszott a kapura, majd kíméletlenül kihasználta a kínálkozó lehetőséget, 13-5!

3. PERC: Hosnyánszky óriási lövése csattant a keresztlécen. Kontárt fújtak, de kimaradt a britek helyzete.

2. PERC: Jamest szórták ki, Varga Tamás lövése azonban kimaradt.

1. PERC: Madaras tempózott a lasztiért, de a britek hozták el. Örömünnep. Nagy Viktor folytatja a kapunkban. Egy kimaradt hazai akció után Kásás lőtt precíz gólt, 12-5!

FÉLIDŐ

2. NEGYED:

8. PERC: Kaptunk egy ajándék büntetőt, Varga Tamás értékesítette, 11-4! Szécsi kicsit bealudt a kapuban, így Parsonage elég távolról ejtette be mögé a labdét, 11-5. Vége az első félidőnek.

7. PERC: Kásás nem teketóriázott, elemi erővel bombázta be az újabb magyar gólt, 10-3! Parker postafordultával válaszol, 10-4.

6. PERC: Szívós megy ki ismét 20 másodpercre, Parker távoli lövése azonban nem talált utat a hálóba.

5. PERC: Most Szívóst állították ki, járatták a labdát a britek, majd Vincent a kissé elkéső Szécsi mellett a rövidbe dobott, 8-3. Megint egyből érkezik a magyar válasz, Steinmetz centerből volt eredménye, 9-3!

4. PERC: Varga Dánielt állították ki, a fórból pedig szépítettek a britek, 7-2. Madaras válaszolt egyből Hosnyánszky szép bejátszása után, 8-2!

3. PERC: O’Regan lőtt, Szécsi védett, majd a megúszó Biroshoz játszott, ám az akció végi dobás a keresztlécen csattant.

2. PERC: King is kiment 20 másodpercre, Madaras büntetett, 7-1! A túloldalon Fridges ejtett, nem sokkal ment mellé.

1. PERC: Kásás úszott a labdáért, a miénk, de kimarad az első támadásunk. Megvan az első magyar kiállítás, Varga Tamást állították ki, de kivédekeztük.

1. NEGYED:

8. PERC: Scholefield járt túl Szécsi eszén, így megvan a britek szépítő gólja, 5-1. A lelátón igazi örömünnep, a hangszóróból pedig szól a “We will rock you”. Parkert szórták ki, Hosnyánszky használta ki a fórt pár másodperccel a játékrész vége előtt, 6-1! Vége az első negyednek.

7. PERC: Vincentet szórták ki 20 másodpercre, de nem kellett annyit kint töltenie, ugyanis egy szép labdajáratás végén Varga Dániel ragasztott nagy gólt a hazai hálóba, 5-0!

6. PERC: A várakozásoknak megfelelően elég egyoldalú a mérkőzés. Most egy megúszás végén Biros növelte a magyar előnyt, 4-0!

5. PERC: Varga Dénes játszott Kiss Gergelyhez, aki kapásból kilőtte a felső sarkot, 3-0!

4. PERC: Rob Parker ellen fújtak büntetőt, Kásás úszott oda elvégezni, nem hibázott, a kapufa is a segítségére volt, 2-0!

3. PERC: Le a kalappal a brit szurkolók előtt, egy sima hazai labdaszerzést is örömujjongás kísér. Persze a magyar drukkerekre sem lehet panasz, most is szép számmal képviseltetik magukat a lelátón.

2. PERC: Figes próbálkozott egy távoli lövéssel, Szécsinek nem okozott gondot a védés. O’Regant a túloldalon kiszórták, Biros használta ki a fórt, vezetünk, 1-0!

1. PERC: Megy a mérkőzés, kék sapkában a házigazdák, fehérben a mieink. Madaras Norbert úszott a labdáért, el is hozta, miénk az első támadás. Kásás Tamás próbálkozott egy ejtéssel, a labda a kapu mellé esett.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, az érintettek már a medencében, hamarosan kezdődik az összecsapás. HAJRÁ MAGYAROK!

Előzetes: Szombaton este negyedszerre száll medencébe a háromszoros olimpiai címvédő magyar vízilabda-válogatott. Kemény Dénes fiai két vereséggel indítottak a csoportmérkőzések során, legutóbb azonban Romániát már sikerült legyőzni.

Az aktuális ellenfél a házigazda brit válogatott, amely ebben a mezőnyben lelkes amatőrbrigádnak számít, így kötelező a mieink győzelme. Ha lehet, akkor ráadásul rendesen ki is kell tömni a szigetországiakat, hogy egy jó nagyot lépjen a továbbjutás felé a csapat.

Bővebb beharangozó írásunkat IDE kattintva olvashatod el!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik