Sport

Ha nyernek, közelítenek a továbbjutáshoz pólósaink

ferfivizilabda-valogatott(960x640).jpg (london 2012, olimpia 2012, vízilabda, )
ferfivizilabda-valogatott(960x640).jpg (london 2012, olimpia 2012, vízilabda, )

Szombat este a britek ellen játszik a magyar férfivízilabda-válogatott a londoni olimpián, a cél egyértelműen a győzelem.

Negyedik meccsét vívja szombat este az olimpiai címvédő férfi pólócsapat. Eddig két vereség, egy győzelem a fiúk mérlege, ezen javíthatnak a sportágban annyira nem jeleskedő házigazdák ellen.

Nem indult álomszerűen a torna: a szerbek ellen elvesztett nyitómeccset követően a montenegróiaknak is sikerült felülkerekedniük a Kemény-legényeken. Végül a román válogatottat nehezen, de sikerült legyőznie csapatunknak.

Mai ellenfelük a rendező jogán vesz részt az olimpián, nem túlzás azt állítani, hogy a legkönnyebb csoportmérkőzés vár a fiúkra. Varga Dániel a vlv.hu-nak így foglalta össze a mérkőzéssel kapcsolatos elvárásokat: „Azt hiszem, inkább az a feladat, hogy az ötödik meccsünkre, amit az USA ellen vívunk, olyan lendülettel menjünk oda, hogy az első pillanattól kezdve jól tudjunk játszani. Ezt pedig már a szombati mérkőzésen lehet és kell megalapozni“.

Szombat délelőtt egyébként a románok kikaptak a montenegróiaktól, így ha a magyar játékosoknak sikerül nagy gólkülönbséggel megnyerniük a britek elleni összecsapást, rendkívül közel kerülhetnek a továbbjutáshoz, ugyanis ahhoz, hogy mégis a románok legyenek negyeddöntősök az kell, hogy legyőzzék hétfőn a szerbeket, mi pedig elveszítsük az amerikaiak elleni találkozót. Ekkor számítana a gólkülönbség, de reméljük, hogy a Kemény-legények megóvnak minket a matekórától, és bebiztosítják a nyolc közé jutást a medencében.

A találkozót magyar idő szerint 19:20 órakor rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik