Sport

Utolsó csoportmeccsükön nyernének női pólósaink

drávucz rita (drávucz rita, )
drávucz rita (drávucz rita, )

Merész András csapata vereséggel kezdett az olimpián, majd egy izgalmas találkozón legyőzte Kínát, így a cél a második siker begyűjtése.

Női pólósaink az Egyesült Államok ellen kezdték meg a menetelést az ötkarikás játékokon. Jól ismert ellenfél volt az USA, ugyanis az olimpia előtt négyszer is találkoztunk velük, ám egyszer sem tudtunk nyerni. A csoportmeccsen mégis nehéz ellenfélnek bizonyultunk, sokáig úgy tűnt, sikerül megfognunk a tengerentúliakat, végül egygólos vereséget szenvedtünk.

Kína ellen egy végletekig izgalmas találkozón tudtunk nyerni úgy, hogy mindössze egyszer vezettünk, pont amikor a leginkább szükséges volt, a meccs végén.

A harmadik fordulóban, 15:10 órakor Spanyolország következik a sorban. A déliek kezdésnek 11-9-re elintézték Kínát, majd az Egyesült Államok ellen 9-9-es döntetlenre voltak képesek, így holtversenyben a tengerentúliakkal együtt vezetik az A csoportot. Mivel minden együttes továbbjut a két kvartettből, ezért csak olyan szempontból van tétje a mérkőzésnek, hogy az egyenes kieséses szakaszban kivel találkozik majd Merész András csapata.

A londoni torna előtt elvileg kétszer játszottunk volna a spanyolok ellen, ám csak egy mérkőzés jött össze: a margitszigeti Vodafone Kupa egyik betétmeccseként 10-6-ra nyertünk az ibériaik ellen, míg a másik összecsapást el kellett halasztani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik