Sport

Sidi lemaradt a fináléról

Sidi Péter a 11. helyen végzett a kisöbű sportpuska fekvő számában, így nem lesz ott a döntőben a londoni olimpián.

A magyar sportlövő jól kezdte a versenyszámot, mivel az első három körből mindössze egyszer hibázott. A záró három lövés során viszont kétszer is 98-at hozott, így 595 körrel a negyedik helyen zárt.

Ezzel a pozícióval azonban be lehetett volna masírozni a döntőbe, de úgy nem, hogy holtversenyben kilencen is ilyen eredménnyel zártak, így a fennmaradó öt finálés helyről szétlövéssel döntöttek.

A kilenc sportlövő között Sidi csak a nyolcadik pozícióban zárt, vagyis összetettben a 11. helyen, így nem lesz ott a nyolcas döntőben.

Meglepetésre Peking bajnoka, az ukrán Artur Ayvazyan nem védheti meg címét, mivel a selejtezőt a középmezőnyben, a 21. pozícióban fejezte be.

“Egy olimpián nem rossz ez az 595 kör, de aztán jött a szétlövés, ami olyan, mint egy lottósorsolás, sok múlik a szerencsén. Én lőttem két rosszat, s ezzel el is úszott a döntő. Sajnálom, mert a hétfői főverseny előtt jót tett volna az önbizalmamnak egy finálé” – mondta Sidi Péter, aki a versenyt követően láthatóan nagyon csalódott volt és idegesen pakolt össze.

“Az alapversenyben ez volt eddig a legjobb olimpiai eredménye, ezért nagyon sajnáljuk, hogy nem sikerült döntőbe jutnia – fogalmazott edzője, Herczegh Szabolcs. – Kicsit úgy érezzük most, hogy el vagyunk átkozva, pedig annyi év munkája van ebben a mostani szereplésben.”

A magyar puskás számára még van egy javítási lehetőség, mivel hétfőn rendezik meg kedvenc számát, a kisöbű szabadpuska 3×40 lövéses összetett viadalát, melynek ő a világ- és Európa-bajnoki címvédője is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik