Sport

Pars bemutatkozik, Bor és Sidi éremért küzd

Pars Krisztián (pars krisztián, )
Pars Krisztián (pars krisztián, )

Az Európa-bajnok Pars Krisztián már az atlétikai versenyek első napján esélyes a londoni olimpián, melyen Bor Barna cselgáncsozó és Sidi Péter sportlövő is éremért versenyez.

Az atlétika nyitónapján további három magyar lesz érdekelt: Kürthy Lajos a súlylökés selejtezőjében, Minczér Albert a 3000 m akadály előfutamában indul, Farkas Györgyire pedig a hétpróbázók első napi négy száma vár.

Pars, a kalapácsvetés egyik legnagyobb favoritja a selejtező B csoportjában, közép-európai idő szerint 13:45 órakor kezdi meg londoni szereplését. A cél számára egyértelműen az, hogy magabiztosan jusson be a szám vasárnap esti fináléjába.

Pénteken érnek véget a cselgáncsversenyek Londonban. A magyar csapat kiválóan szerepelt eddig, s a jó zárás +100 kg-ban szereplő Bor Barna feladata lesz. A háromszoros Eb-ezüstérmes dzsúdós a 32 között kezd, méghozzá a holland Luuk Verbij ellen.

Második versenye következik majd Sidi Péternek, aki a 13. hellyel zárt légpuska után ezúttal a kisöbű szabadpuska fekvő számában szerepel. A komáromiak világ- és Európa-bajnok sportolója 10 órakor kezdi meg a 60 lövéses alapversenyt.

Az úszóknál 800 m gyorson Kapás Boglárka döntőzik, az előfutamokban pedig a két vegyesváltó, valamint Dara Eszter (50 m gyors), Kis Gergő és Gyurta Gergely (1500 m gyors) lesz érdekelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik