Sport

Nincs továbbjutónk műugrásban

barta-nora(210x140)(1).jpg (barta nóra)
barta-nora(210x140)(1).jpg (barta nóra)

Barta Nóra és Gondos Flóra sem jutott tovább a nők 3 méteres műugró selejtezőjéből az elődöntőbe.

Harminc hölgy indult a 3 méteres műugrás selejtezőjében, köztük két magyar, Barta Nóra és Gondos Flóra. Az ugrók öt ugrást mutattak be, a legjobb 18 jutott tovább az elődöntőbe.

Barta Nórának a negyedik sorozatig volt esélye a továbbjutásra, akkor azonban nagyot hibázott, és visszaesett.

Gondos Flóra az utolsó sorozatot a 20. helyről várta, és ha minimális is, de esélye volt a továbbjutásra, mivel az utolsó ugrások mindig a legnehezebbek, így elrontani is könnyebb őket. Gondos nem ugrott rosszul, de előrelépés helyett két helyet visszaesett, és 22. lett, Barta 25. pozícióban zárt, mindketten kiestek.

“Bár a középdöntő volt a cél, nem vagyok csalódott, mert jól végrehajtottam az ugrásaimat, csak az a kicsi plusz hiányzott belőlük, amivel tovább lehetett volna jutni – mondta Gondos. – Nagyon jó volt versenyezni itt az olimpián, az uszoda gyönyörű, és nagyon feldobott, hogy ennyi ember előtt ugorhattam.”

“Sajnos az elmúlt másfél hétben, amióta itt vagyok, csak kétszer tudtam edzeni, mert becsípődött egy ideg a nyakamban, alig tudom forgatni a fejemet – árulta el Barta. – Nem akartam visszalépni, megcsináltam az ugrásokat, igazán nagyot nem is hibáztam, csak a nyakam miatt nem tudtam úgy kivitelezni őket, ahogyan kellett volna. Sajnálom, hogy így történt. Most pihenek egy brutál nagyot, lehet, hogy az egész következő szezont kihagyom, aztán majd utána döntök arról, hogy folytatom-e a versenyzést. Ha lesz hozzá kedvem, biztosan folytatom.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik