Sport

Levelet írt a királynő a pityókás kerekesnek

Bradley Wiggins (bradley wiggins, )
Bradley Wiggins (bradley wiggins, )

Méghozzá a kerékpáros bajnok, Bradley Wiggins volt a szerencsés címzett, aki ki is ugrott a bőréből.

Először nyerte meg brit kerekes néhány hete a Tour de France kerékpáros körversenyt. Bradley Wiggins, akit itt már csak Wiggónak becéznek, csütörtökön nagy megtiszteltetésben részesült.

Mindez azért jöhetett neki össze, mert a Tour után történetesen aranyérmes lett a londoni olimpia kerékpáros versenyeinek időfutam-viadalán is. Páratlan siker ez a brit számára.

„Csodálatosan szép levelet írt nekem II. Erzsébet, bármi is történjen, ez már fantasztikus élmény volt, olyan, mint egy karácsonyi ajándék. Sir Wiggo – egész jól hangzik” – utalt esetleges lovaggá ütésére a kerekes.

Hogy ehhez másfajta életmódra van szüksége, az egészen biztos, ugyanis az olimpiai bajnoki cím után úgy berúgott, hogy azt még sokáig emlegetni fogja. Ezzel ki is verte a biztosítékot. Az ausztrál evezős, Joshua Booth meg is jegyezte, nem fair, hogy amíg őt rabosították egy időre, addig Wiggins ivászatát még meg is dicsérték a helyiek.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szóvivője azt mondta, nem szép, hogy Bradley ennyit ivott, direkt felhívták a sportolók figyelmét a mértéktartó ünneplésre.

Ami az olimpiát és az alkoholt illeti: a legtöbb helyszínen lehet kapni sört, és ez az első olimpia, amelyen a bor is hivatalos italnak számít. Az utcákon ritkán lehet találkozni részegekkel, alighanem a hangos életet élők is tiszteletben tartják, hol is vannak igazából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik