Sport

Búcsúzott a házigazda a női labdarúgóknál

nagy-britannia, futball (nagy-britannia, labdarúgás, )
nagy-britannia, futball (nagy-britannia, labdarúgás, )

Az olimpiai labdarúgótorna női mezőnyében pénteken rendezték a negyeddöntőket: a címvédő és a világbajnok továbbment, a britek és a brazilok nem.

A játéknap első mérkőzésén a svéd hölgyek a franciákkal csaptak össze. Az északiak elsőként jutottak tovább csoportjukból, míg a franciák másodikként az Egyesül Államok mögött.

Mégsem Schelinék nyerték a mérkőzést, ugyanis hiába szerezték meg a vezetést Fischer révén már a 18. percben, még az első játékrészben tudtak egyenlíteni, sőt fordítani is a gallok. Előbb Georges majd Renard talált be Lindahl kapujába, így Franciaország lesz majd ott a női futballtorna elődöntőjében.

Ellenfelük a világbajnok Japán lesz. Az ázsiai alakulat az éremesélyes Brazíliát győzték le, ráadásul úgy, hogy a csoportkörben hat gólt szerző dél-amerikaiak egyszer sem közöntek be Japánnak: Ogimi és Ohno találataival 2-0-ra nyert az ázsiai gárda.

A másik ágon a címvédő amerikaiak könnyedén, szinte félgőzzel átléptek Új-Zélandon, bár az eredmény nem ezt mutatja. Wambach igaz, előnyhöz juttatta az USA-t 27 perc elteltével, ám a második, mindent eldöntő gólt csak a 87. percben tudták bekotorni. Akkor Leroux volt eredményes.

A legjobb négy között majd azzal a Kanadával mérkőznek meg, akik a negyeddöntőben kiejtették a házigazda briteket. A tengerentúliak két korai gólnak köszönhetően már az első félidőben vezettek – Filigno és Sinclair volt a gólszerző -, majd az előnyüket a lefújásig meg is őrizték.

Eredmények – női futballtorna, negyeddöntő
Svédország – Franciaroszág 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Fischer (18.) illetve Georges (29.), Renard (39.)

Egyesült Államok – Új-Zéland 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Wambach (27.), Leroux (87.)

Brazília – Japán 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Ogimi (27.) Ohno (73.)

Nagy-Britannia – Kanada 0-2 (0-2)
Gólszerzők: Filigno (12.), Sinclair (26.) 

A hétfői elődöntők párosításai:
Kanada-Egyesült Államok
Franciaország-Japán

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik