Sport

Így közvetítette volna Szántó Dávid Gyurta döntőjét

Szántó Dávid (szántó dávid, )
Szántó Dávid (szántó dávid, )

A népszerű sportriporter két éves ígéretének tett eleget, amikor Gyurta Dani kérésére otthonról közvetítette a 200 mell olimpiai döntőjét.

Szántó Dávid úszó volt – nem is rossz. Ifjoncként Cseh Lacival még indult egy versenyen. Aztán sportriporter lett. Mint tökéletesen autentikus személy 2003-2010-ig közvetítette a Magyar Televízióban az úszóversenyeket. Két olimpián, négy világbajnokságon, összesen vagy húsz világeseményen hallhattuk a hangját. Tette mindezt fantasztikus átéléssel, hibátlanul, hozzáértően, számos olyan belső információt, apró szakmai titkot megosztva a tévénézővel, amelyek segítségével az ember úgy érezte a televízió előtt, hogy ő is ott van a nézőtéren, mindent lát, mindent hall és mindent ért – maga is beavatott lett.

Kijelenthető, a Telesport egyik legtehetségesebb fiatal riportere volt – nem csak úszás közvetítések alkalmával.

Dávid az olimpia alatt sem tagadta meg önmagát. A sport24 kérdésére elmondta: “2003-óta, amióta Gyurta Dani világversenyeken vesz részt, valamennyi döntőjét én közvetítettem. Dani kérésére még 2010-ben ígértem meg, hogy ha nem is a helyszínről, de fogom én még az ő olimpiai döntőjét közvetíteni. Így fogtam magam és otthon a karosszékből tudósítottam. Dani egyébként győzelme után még éjjel megnézte és csak ennyit üzent: nagyon nagy élmény volt. Nekem is”.

Íme:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik