Sport

Felhagy a tollassal a kizárt sportoló

Yu Yang (yu yang)
Yu Yang (yu yang)

A londoni olimpiáról csalás miatt elküldött Yu Yang végleg szakít a tollaslabdával.

Amint arról írtunk, nyolc tollaslabdázót kizártak az ötkarikás játékokról, mivel befolyásolták a mérkőzésük végkimenetelét az utolsó csoportkörben, hogy ezáltal jobb sorsolást kapjanak a negyeddöntőben. Egyikük, a kínai Yu Yang a szívére vette a történteket.

„Ez volt az utolsó versenyem. Viszlát Tollaslabda Világszövetség, viszlát szeretett tollaslabdám” – írta mikroblogjában a 26 esztendős kínai, aki azért nem hagyta ennyiben a dolgot és kipakolt.

„Mi csak a szabályokat használtuk arra, hogy feladjuk a meccset. Azért, hogy nagyobb esélyünk legyen a továbbjutásra az egyenes kieséses szakaszban. Ez az első alkalom, hogy megváltoztatták a torna lebonyolítását az olimpián, ám nem veszik észre, ezzel mennyit ártanak a sportolóknak” – így Yu, utalva arra, hogy a csoportmérkőzéseket a 2012-es játékokon vezették be először a felnőttek közt a 2010-es szingapúri ifjúsági olimpia mintájára. Ezt megelőzően ki-ki meccsek voltak.

„Megfosztottatok minket az álmainktól. Nem bonyolult, ez ennyire egyszerű. De megbocsáthatatlan” – zárta mondandóját a Wang Xiaolival az első helyen kiemelt párost alkotó Yu.

A kínai vezetés mindeközben nyilvános bocsánatkérésre szólította fel eltiltott sportolóit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik