Sport

Amit az Aquatics Centerről tudni érdemes

Ami számunkra a legfontosabb, hogy Gyurta Dániel itt nyerte meg a 200 méteres mellúszás döntőjét, méghozzá világcsúccsal.

Az olimpia első napjaiban úgy tűnt, az Aqutatics Centre mintha megátkozta volna a magyar úszókat. Sorra hozták az úszóink a 9. helyeket, Cseh Lacinak és Hosszú Katinkának sem sikerült az éremszerzés, sőt!

Aztán Gyurta Dani szerda este megtörte az átkot, és csütörtök este Cseh Laci is kiváló formában ugrik a medencébe a 200 méteres vegyes úszás döntőjében. Mi lehetett a baj az olimpia első napjaiban? Ismerjük meg az úszócentrumot jobban, hátha okosabbak leszünk.

A britek 2008-ban kezdték el építeni az Aquatics Centre-t. A 17 500 férőhelyes aréna 2011-re készült el, az ára mintegy 269 millió font volt. Az épület Zaha Hadid tervei alapján készült el.

Összesen három medence található az Aquatics Centre-ben, kettő 50 méteres úszómedence és egy 25 méteres műugrómedence. Érdekes, hogy a vízilabda-mérkőzéseket nem itt, hanem egy ideiglenes arénában, a Water Polo Arenában rendezik meg.

Az úszás, műugrás, szinkronúszás és az öttusa úszószámának helyszíne mellett az Aquatics Centre, azaz a Vízisport Központ az Olimpiai Park fő kapuja is a 2012-es londoni olimpia során.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik