Sport

Utólag kap érmet a vívóbotrány szenvedő alanya

vívás (vívás, női párbajtőr, )
vívás (vívás, női párbajtőr, )

Speciális medált kap a dél-koreai Shin A-Lam a Nemzetközi Vívó Szövetségétől a drámai végjátékban elvesztett elődöntőjére tekintettel.

Hétfőn Shin A-Lam a német Britta Heidemann-nal találkozott a női párbajőrvívás döntőbe jutásért az ExCel Arénában. A meccs 5-5-ös döntetlenre állt, a dél-koreai lány volt a szerencsésebb, ő lett a kedvezményezett. Egy másodpercel a vége előtt együttest szúrtak és elméletileg az idő is lejárt, de a mérkőzésvezető nulláról visszaállította egy másodpercre az órát. Ekkor a bajor lány tust vitt be, és ezzel megnyerte az összecsapást. Az ázsiai versenyző és a csapatvezetés újra azt vitatta, hogy lejárt már az idő, hiszen döntetlennél ő lett volna a kedvezményezett, ő juthatott volna a döntőbe.

Íme a kérdéses szituáció

Ezt követően Shin és edzője óvást nyújtott be. A játékos bő 45 percig nem volt hajlandó levonulni a pástról, így a bronzmeccs és a döntő is jókora késéssel kezdődött.

Nagy erő kellett a koreai hölgynek ahhoz, hogy néhány perccel levonulását követően a bronzmeccsen lépjen pályára, ahol a világelső kínai Sun Yujie ellen mérkőzött meg. 11-11-ig jól tartotta magát, ám ezt követően négy tust szerzett ellenfele, így végül érem nélkül végzett a negyedik helyen. A Nemzetközi Vívó Szövetség azonban elszántságáért jutalomban részesítette: speciális medált vehet majd át.

„Ezt az érmet győzelmi vágyáért és a szabályok tiszteletben tartásáért kapja Shin A-Lam. Természetesen tisztában vagyunk a versenyző frusztrációjával és érzéseivel” – nyilatkozott az FIE szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik