Sport

Nagy László már az olimpia után Veszprémbe igazol

nagy lászló (nagy lászló, )
nagy lászló (nagy lászló, )

Az olimpián szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott klasszisa, Nagy László ősztől a Veszprémben folytatja.

Londonban a magyar válogatottal szereplő kézilabdázó klasszis, Nagy László jelenlegi klubja, a Barcelona a látszólag nagy állásontbeli különbség ellenére megegyezett az MKB Veszprémmel, így az átlövő már őssztől idehaza folytathatja pályafutását.

A 31 éves játékos 2000 óta játszik a katalánoknál, amellyel Bajnokok Ligáját, EHF-kupát, spanyol bajnokságot és Spanyol Kupát is nyert.

Nagy Lászlóval kapcsolatban évekig az volt a téma, hogy a londoni olimpián magyar avagy már spnyol színekben fog-e játszani. Végül, majdnem három év szünet után Nagy újra vállalta a szereplést a magyar csapatban.

Az átlövő szerződése a jövő nyáron jár le a Barcánál, de az MKB Veszprém már egy évvel korábben, idén ősztől a soraiban szerette volna tudni. Azonban a katalánok által kért kivásárlási ár és a veszprémi ajánlat között csillagászti különbség volt, így úgy látszott, Nagy csak jövő nyáron, barcelonai kontraktusának kitöltése után szegődhet Magyarországra.

A két klub közötti alkudozást hivatalosan az olimpia alatt nem folytatták, de a jelek szerint éppen ellenkezőleg, kihasználták, hogy a figyelem elterelődött az ügyről, és megállapodtak egymással. Az alku részletei nem ismertek.

Nagy László Londonban a Metropolnak megerősítette a hírt, az olimpia után néhány napot pihen, és utána Veszprémben kezdi meg a munkát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik