Sport

Ma mindkét cselgáncsozónk helyezetlen maradt

Mészáros Anett (Mészáros Anett)
Mészáros Anett (Mészáros Anett)

A cselgáncsozóknál az olimpia szerdai versenynapján férfi90 kg-ban Madarász Tamás, míg a 70 kg-os nőknélMészáros Anett lépett tatamira.

A debreceni Madarász Tamás az első olimpiáján vesz részt. Már majdnem abbahagyta a versenyzést, egy helyi diszkóban lemezlovasként kezdett el dolgozni, amikor kiderült, hogy szabadkártyát kapott az olimpiára. Ellenfele az üzbég Choriev nála magasabban rangsorolt versenyző.

Madarász egy remek lábsöpréssel kezdett, amiből szerencsésen kifordult ellenfele így nem ért pontot az akció. Eztán gyúrták, gyömöszölték egymás, amikor megint a magyar versenyző kezdeményezett, de újfent nem sikerült pontot kapnia akciójáért. Choriev, a három évvel ezelőtti világbajnokság bronzérmese alighanem könnyebb meccsre számított a rangsor alapján 107. magyar ellen. Végül 1 perccel a vége előtt révényesítette nagyobb rutinját és tudásbeli különbségét és egy remek gánccsal ipponnal verte Madarászt.

“Az első percekben jobb voltam, biztos vagyok benne, hogy volt egy jukót érő akcióm is” – nyilatkozott Madarász Tamás az MTI-nek. – “Tudtuk, hogy az üzbég lassú, az volt a feladat, hogy gyors, agresszív támadásokkal próbáljuk megdolgozni, ez működött is. Kis dolgok hiányoztak a ponthoz.” Madarász hozzátette, két és fél hónapot tudott készülni az olimpiára, miután megtudta, hogy indulhat. Arra a kérdésre, hogy folytatja-e pályafutását, nem tudott válaszolni. “Ha nem, akkor is mindent megkaptam ettől a sportágtól, amit lehet” – mondta.

Mészáros Anett a világranglista 8. helyezettje súlyos térdszalagsérülést követően tért vissza tavaly októberveb. A honvéd versenyzőnője a német Thiele Kerstin ellen kezdett a legjobb 16 között. Anett Pekingben 7. helyen végzett. Eddigi 5 mérkőzésükön 3-2- a német javára.

Hatalmas elánnal esett egymásnak a két cselgáncsozó. Mészáros kétszer is dobást próbált indítani – sikertelenül. Egy intés itt, egy ott, de különösebb eredmény nélkül telt el az  első három perc. Aztán Mészáros magát hozta nehéz szituációban. Indított egy dobást, de a német ráesett és majdnem leszorítás lett belőle. Ez a 20 másodperc komoly energiát vehetett el Anettől. 40 másodperccel a vége előtt a némethez orvosi segíséget kellett hívni, így talán sikerült kipihennie a földharcot. Két másodpercel a vége előtt megindított egy dobást a német, amiből sikeresen kifordult Mészáros.

Jöhetett az aranypont és a három perces hosszabbítás. Iszonyatosan kemény küzdelem folyt az első két percben eredmény nélkül. A bírók a német Thiele Kerstint 3:0 arányban látták aktívabbnak.

Így Mészáros és Madarász is helyezetlenül zárta az olimpiát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik