Sport

Imre Géza a nyolcaddöntőben búcsúzott

imre-geza(3)(960x640).jpg (imre géza)
imre-geza(3)(960x640).jpg (imre géza)

Imre Géza a férfi párbajtőrözők között a legjobb 16 között esett ki norvég ellenfelével szemben.

A Honvéd rutinos párbajtőrözője elős meccsén, a 32 között könnyedén verte marokkói ellenfelét. A nyolcaddöntőben Imre Géza a norvég Bartosz Piaseckivel találkozott.

Az ellenfél azonnal magához ragadta a kezdeményezést, és az első 3 perc végén már 9-5-re vezetett. Imre Géza nem tudott közelebb férkőzni, végül 15-7-es vereséget szenvedett, és kiesett.

Ezzel a magyar vívók befejezték londoni szereplésüket, a tőröző Mohamed Aida, illetve a párbajtőröző Imre Géza és Szász Emese nem járt sikerrel, annál inkább a kardozó Szilágyi Áron, aki első és eddigi egyetlen magyarként olimpiai bajnoki címet szerzett Londonban.

“Próbáltam kivédeni a szúrásait, de gyakorlatilag mindenhol eltalált. Egyszerűen nem tudtam felvenni a ritmusát” – nyilatkozott a meccs után a láthatólag nagyon csalódott magyar vívó, aki elárulta: eredetileg úgy tervezte, hogy a jövő évi, budapesti világbajnokságig folytatja a pályafutását, de mostani produkciója után elgondolkozik a jövőről.

Este aztán az egyik nagy példányszámban megjelenő lap kiemelt helyen számolt be Imre első győzelméről. A 18 éves marokkói Abdelkarim El Haourari ugyanis a párbajtőrözők legfiatalabb indulója volt, míg Imre Géza épp a legidősebb a maga 37 évével. Most még a rutin volt erősebb. Később sajnos, már kevésbé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik