Sport

Csonka pontot szerzett sportlövészetben

csonka zsófia (csonka zsófia, )
csonka zsófia (csonka zsófia, )

Csonka Zsófia a 25 méteres sportpisztoly döntőjében a hatodik helyen zárt, vagyis pontot szerzett.

A magyar sportlövő a hatodik helyen kvalifikálta magát a fináléba, ahol a koreai Kim Jangmi lőhetett elsőként öt kör előnnyel, mivel új olimpiai rekorddal vívta ki a döntős szereplést.

A fináléban a hölgyek húsz alkalommal célozhatták meg a táblát – négyszer öt lövés –, és Csonka már a kezdés után pozíciót javított: az első sorozatban a második legjobb eredményt lőtte 51,3-al. Csak a kínai Csen Jing ért el jobbat, 52-t, így a magyar sportlövő az ötödik helyre lépett előre.

A második ötösben Csonka tovább lépdelt előre, ám a harmadik sorozatban kétszer is csúnyát rontott, így ismét ott találta magát, ahol a viadalt kezdte, vagyis a negyedikről a hatodik pozícióba esett vissza.

A záró sorozatban nem tudott már javítani, ennek ellenére a hatodik, vagyis pontszerző helyen zárta a döntőt 784 körrel. Az aranyérmet a koreai Kim Jangmi nyakába akaszották.

“Alapvetően jó a hatodik hely, de a döntőbeli eredményem lehetett volna jobb is, mert tudok ennél többet is – nyilatkozta Csonka. “Az volt a cél, hogy döntőbe jussak, ez sikerült, s persze annak is örülök, hogy az olimpiai faluban felkerülhetek a magyar dícsőségtáblára. Szerettem volna a másik számomban is döntőbe jutni, de így utólag úgy érzem, az az eredmény is plusz erőt adott a mostani versenyre. A döntőben volt egy 8,3-am, de szerencsére vagyok már annyira kiegyensúlyozott, hogy ez nem zökkent ki, mert lőttem utána 10,9-et is. A finálé ebből a szempontból más, mert az alapversenyben egy 8-assal ki lehet esni. Rossz volt, hogy erős volt a fény szemből, és sajnos az előkészületek során csak a táblát néztem és azt, hogy minden szükségest kikészítettem-e, de éppen a szemellenzőt nem, a szabályok alapján pedig azt már nem vihettem be utólag.”

Csonka Zsófia Londonban a légpisztolyosok között a 16. lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik