Sport

Cseh Lacit nem kell félteni

cseh lászló (ingyenes, )
cseh lászló (ingyenes, )

Cseh László londoni szereplése eddig csalódás, idehaza máris elkezdődött a drámázás, családtagok faggatása, pedig nem történt tragédia.

Cseh László a debreceni Európa-bajnokságon mutatott eredményeihez képest gyengébb időket úszik Londonban, meg ugye ott van a csúnyán elrontott 400 vegyes selejtező, tény, hogy ő, a szakma és a magyar közvélemény nem erre számított.

A Cseh edzéseiért, formaidőzítéséért felelős (az olimpiára a korábbiaktól eltérő edzésmódszerrel készült) szakemberek egyelőre nem nyilatkoztak arról, mi lehet az ok, ennek hiányában a magyar bulvársajtó az úszó rokonait, barátait vadássza, hogy kisajtoljon belőlük egy-egy drámai mondatot.

A Cseh Lacinak idehaza vagy odakint szorító családtagok egyrészt sajnálják őt, másrészt bíznak benne, hogy fel fogja dolgozni a traumát.

Bár nekünk, a magyar sikerekért szorítóknak, és persze főleg neki nagy csapás volt az eddigi londoni szereplés, tragédiáról szó sincs. Cseh László profi élsportoló, úszó világklasszis, rengeteg sikerrel, néhány balsikerrel és mindezek tapasztalatával a háta mögött.

Londonban nyilván megkapja mindazt a segítséget, ami ahhoz szükséges, hogy magára találjon, a mai 200 vegyes előfutamaira fel tudja dolgozni a történteket.

Ha pedig netán semmi sem jön össze neki az idei olimpián, akkor is ő marad minden idők egyik legjobb magyar úszója.  Ezt ne feledjük!.

Cseh László legnagyobb sikerei

Olimpia:
Athén, 2004 – 400 vegyes (bronzérem)
Peking, 2008 – 400 vegyes (ezüst), 200 vegyes (ezüst) 200 pillangó (ezüst)

Világbajnokság:
Monteral, 2005 – 400 vegyes (arany)
3-szoros vb-ezüst, 4-szeres vb-bornzérmes

Európa-bajnokság:
11-szeres Európa-bajnok (nagymedence)
13-szoros Európa-bajnok (rövidpálya)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik