Sport

A PokerStars megvette a Full Tilt Pokert

Az Amerikai Igazságügyi Minisztériummal kötött megállapodás keretében a Full Tilt Poker vagyontárgyai a PokerStarshoz kerültek.

A PokerStars és az Amerikai Igazságügyi Minisztérium több hónapos tárgyalássorozat végén sikeresen megállapodott egymással, a Full Tilt Poker lefoglalt vagyontárgyai a PokerStarshoz kerülnek, amiért cserébe a terem kifizeti az amerikai játékosok felé való tartozásokat – írja a Poker.hu.

A PokerStars tegnap hivatalos közleményben tudatta a pókertársadalommal, hogy a korábbi Full Tilt Poker minden vagyontárgya és a márkanév is a világ vezető pókerterméhez került.

Ez az Amerikai Igazságügyi Minisztériummal való több hónapos tárgyalássorozat végén kötött megállapodás részeként jöhetett létre. A PokerStars 547 millió dollárt fizet, amit három év alatt kell törleszteni, ebben benne van az az első részlet, amelyet egy héten belül kell átutalnia, ebből az amerikai játékosokat fizetik ki.

A terem a vásárlással az amerikai online póker leendő legalizált piacára való betörését próbálja egyengetni, amelyben láthatóan egymásra talált a két fél. A PokerStars a megállapodás után máris benyújtotta engedélykérvényét a megfelelő felügyelőszervekhez.

A Full Tilt Poker mint márkanév megy tovább, a vezetőségbe új embereket neveztek ki, a központ azonban továbbra is Dublin maradt. A szabályozótestület viszont a Man-szigetre költözött, és egy elkülönített Full Tiltes bankszámlát is létrehoztak, amelyből az Amerikán kívüli játékosokat fogják kifizetni, erre 90 napos garanciát vállaltak.

Játékosok tízezrei lélegezhettek fel ezen hír hallatán, akik valamivel több mint egy éve várnak arra, hogy végre visszakaphassák beragadt pénzeiket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik