Sport

A kínaiaknak gyanús Phelps, de nincs bizonyítékuk

Ye Shiwen (Ye Shiwen, úszás, kína, )
Ye Shiwen (Ye Shiwen, úszás, kína, )

A kínaiak visszavágnak: miután John Leonard edző doppingolással vádolta az új kínai tinisztárt, ők „phelpsezni" kezdtek.

Egyre komolyabb indulatokat gerjeszt az egyik amerikai úszóedző, John Leonard korábbi nyilatkozata, mely szerint felettébb gyanús, hogy a 16 éves kínai Je Si-ven (Ye Shiwen) hihetetlen világcsúccsal nyert női 400 m vegyesen a londoni olimpián. A tréner vádjaira a kínaiak korábbi csapatorvosa, Csen Csang-hao (Chen Zhanghao) – aki három olimpián is közreműködött – keményen válaszolt: „Az amerikaiak nagyon rosszak, sok ördögi dolgot tesznek, de magukról nem beszélnek. Michael Phelps hét világcsúcsot úszott, ez normális? Nekem is gyanús Phelps, de nincs bizonyítékom.”

Csiang Csi-hszüe (Jiang Zhixue), a kínai doppingellenes testület vezetője visszautasította Leonard vádjait, kiemelve, hogy mióta a csapat megérkezett Londonba, több mint száz doppingellenőrzésen estek át a sportolók. „Mi soha nem kérdőjeleztük meg Phelps teljesítményét, amikor nyolc aranyat nyert Pekingben” – mondta a vezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik