Sport

Kedden javíthatnak a férficsapataink

A magyar férfikézilabda- és -vízilabdaválogatottra fontos mérkőzés vár a csoportküzdelmek második fordulójában, míg Hosszú Katinka éremért úszhat.

A kézisek saját hatosuk leggyengébbnek vélt alakulatával, a dél-koreai együttessel találkoznak. Azután, hogy vasárnap két góllal kikaptak az Európa-bajnok dánoktól, egy újabb vereséggel nagyon nehézzé válna számukra a negyeddöntőbe jutás, így rendkívül fontos a két pont begyűjtése.

Kemény Dénes szövetségi kapitány vízilabdásai vasárnap a szintén Európa-bajnok szerbektől kaptak ki 14-10-re, javítási lehetőség egy másik kiváló gárdával, az idén Eb-ezüstérmes Montenegróval szemben kínálkozik.

A délelőtti előfutamokban és az esetleges délutáni elődöntőkben küzdhet a továbbjutásért Kozma Dominik 100 m gyorson, Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna 200 m pillangón, a férfi 4×200 m-es gyorsváltó, továbbá a kétszeres világbajnokként aranyesélyes, 100-on negyedik Gyurta Dániel kedvenc számában, 200 m mellen, melyben rajta kívül Molnár Ákos is indul. Hosszú a mai napon a 200 m vegyes döntőjében is érdekelt.

A cselgáncsozók menetelését figyelembe véve – mindhárom eddig szerepelt magyar legalább pontszerző helyen végzett – akár a 81 kg-os súlycsoportban érdekelt Csoknyai László is kellemes meglepetést okozhat, bár tény, hogy ő nem tartozik a kategória legjobbjai közé.

A bokszolóknál megkezdi szereplését a 64 kilós Káté Gyula, aki sikere esetén nyolcaddöntőbe jut, a vitorlázóknál pedig a két szörfös, Detre Diána és Gádorfalvi Áron mutatkozik be. Utóbbi sportág Laser kategóriájában Berecz Zsombor már a harmadik és negyedik futamban lesz érdekelt.

Evezésben a könnyűsúlyú kétpárok reményfutamában száll vízre a Hirling Zsolt, Varga Tamás kettős, s nagy valószínűség szerint a teniszező Babos Tímea is pályára lép a női egyes második fordulójában, ahol ellenfele a hetedik helyen kiemelt német Angelique Kerber lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik