Sport

Jakabos és Gyurta döntős, Hosszú viszont nem

jakabos zsuzsanna (jakabos zsuzsanna, )
jakabos zsuzsanna (jakabos zsuzsanna, )

A 200 pillangón Jakabos Zsuzsanna bejutott a fináléba, Hosszú Katinka viszont nem, 200 mellen pedig Gyurta Dániel remekelt.

Az első futamban állt rajtkőre Hosszú Katinka – aki kedd este még egyszer medencébe száll majd, a 200 vegyes döntőjében -, és döntőt várhattunk tőle, ugyanis a negyedik legjobb idővel harcolta ki az elődöntős szereplést.

A rajt után a kínai Jiao Liuyang állt az élen, majd az első fordulónál is ő vezetett toronymagasan a japán Hoshi Natsumi előtt. Az ötös pályán úszó Hosszú szépen lassan lemaradt, és 150-nél csak az ötödik helyen érintette meg a falat.

Az utolsó hosszon nagyot küdve egy pozíciót előrelépett, így végül negyedik helyen ért célba 2:07.69-es idővel.

A második elődöntőben Jakabos Zsuzsanna volt érdekelt: sokkal jobban kezdett Hosszúnál, mivel 50 után a második helyen haladt. A harmadik fordulóra visszább csúszott Jakabos a kínai és az amerikai riválisa mögé, végül az utolsó ötvenen a harmadik pozícióban ért célt, 2:06.82-vel, így bekerült a fináléba – az ötödik helyen -, Hosszú Katinka ideje viszont összetettben csak a kilencedik legjobb volt, így ő nem lesz ott a döntőben.

“Azt hiszem, életem második legjobb idejét úsztam most, és még jobb is lehetett volna, ha a benyúlás sikerül. Kiúsztam magam, de holnap este megpróbálok tovább javulni, remélem, sikerül. Most nagyon boldog vagyok, mivel életem első egyéni döntőjét úszhatom olimpián” – nyilatkozta Jakabos.

Gyurta Dániel 200 méter mellen próbált döntőbe jutni: a magyar úszó remek rajtott vett, mégsem tudott ott lenni az első három között az első fordulónál. 100 után is csak az ötödik helyen haladt, majd begyújtotta a rakétákat, és elkezdett felzárkózni. Előbb a harmadik helyen haladt, majd az utolsó pár méteren remek tempóval átvette a vezetést, és meg is nyerte a futamot, 2:08.32-vel, vagyis a második legjobb idővel jutott döntőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik