Sport

Hosszú Katinka és a férfigyorsváltó is nyolcadik lett

hosszú katinka (hosszú katinka, )
hosszú katinka (hosszú katinka, )

A Kozma, Cseh, Bernek, Kis összetételű gyorsváltónk a nyolcadik lett az esti döntőben csakúgy, mint Hosszú Katinka 200 vegyesen.

Az Európa-bajnok Hannah Miley, a szélvészgyors Ye Si-ven és a címvédő Stephanie Rice is ott volt a 200 vegyes döntőjében Hosszú Katinka mellett, így sejteni lehetett, hogy nem lesz könnyű a magyar hölgynek, ha érmet akar szerezni.

Sajnos a rajt után nem indított jól Hosszú, ugyanis csak a hatodik volt, de hátrányát a hátúszásnál nem tudta ledolgozni, sőt még egy pozíciót rontva csak hetedikként érte el a falat.

Mellen sem volt sokkal erősebb, míg az utolsó ötvenen, Ye Shiwen új olimpiai csúccsal ért célba, 2:07.57-tel, az ausztrál Alicia Coutts, és az amerikai Caitlin Leverenz előtt.

Hosszú Katinka csak az utolsó, nyolcadik helyet szerezte meg, 2:14.19-cel.

“Ami a kilencedik helyet illeti pillangón, tudat alatt biztos bennem volt, hogy az elődöntő után még vár rám egy vegyesdöntő is. Késő bánat, utólag hiába okos az ember. Hiányérzetem persze van, érmet szerettem volna, és szombaton nagyon közel is voltam hozzá 400 vegyesen” – nyilatkozta Hosszú.

Eredmény – női 200 méter vegyes
1. Je Si-ven (Kína) 2:07.57 perc
2. Alicia Coutts (Ausztrália) 2:08.15
3. Caitlin Leverenz (Egyesült Államok) 2:08.95
…8. HOSSZÚ KATINKA 2:14.19

A nap utolsó számaként a 4×200-as férfigyorsváltó döntőjét követhettük figyelemmel, és szerencsére a magyar csapat is érdekelt volt a küzdelemben.

Kozma Dominik ellenfele az első etapon Ryan Lochte volt, és papírformaként az amerikaiak váltottak először. Cseh László érkezett másodikként a medencébe, de nem tudta a nyolcadik pozícióból elmozdítani a váltónkat, mint ahogy Bernek Péter sem, hiába küzdött nagyot.

Az Egyesült Államok eközben magabiztosan vezetett, Phelps utolsóként szállt medencébe, jó három testhosszal vezetne a franciák előtt. Kis Gergő utolsó emberként 7:13.66-tal hozta be utolsóként a magyar csapatot, jegyezzük meg, jó két másodperccel rosszabb idővel, mint délelőtt.

Kis Gergő azért a nyolcadik hellyel is boldog: “Örömúszás volt ez a részünkről, mert úgy vágtunk neki, hogy akárhányadikok is leszünk, a lényeg az, hogy olimpiai döntőben szerepelhetünk. A selejtezőben megelőztük például az oroszokat és a japánokat is, szerintem maximálisan elégedettek lehetünk”.

Eredmény – 4×200-as férfigyorsváltó
1. Egyesült Államok 6:59.70
2. Franciaország 7:02.77
3. Kína 7:06.30
… 8. MAGYARORSZÁG 7:13.66

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik