Sport

Hibátlan maradt az USA, pontokat hullajtottak a svédek

hope solo (hope solo, )
hope solo (hope solo, )

Az olimpia női labdarúgótornájának harmadik körében az Egyesült Államok győzelmének köszönhetően hibátlanul jutott a negyeddöntőbe.

A keddi játéknap az F csoport két találkozójával indult: a két éllovas, Japán és Svédország is döntetlennel hagyta el a gyepet. A világbajnok japán csapat Dél-Afrikával csapott össze, és hiába küzdöttek a három pont megszerzéséért, 90 perc alatt egyszer sem tudták bevenni az ellenfél kapuját.

A svédeknek azonban ez kétszer is összejött, ráadásul már rögtön az első félidőben, így úgy tűnt, Schelinék simán hozzák ezt a meccset, és a japánok hibáját kihasználva a kvartett élére ugranak, még úgy is, hogy a kanadaiak a 43. percben szépítettek. Azonban a második felvonásban Tancredi a 84. percben mattolta Lindahlt, így kétpontot bukott Svédország, ennek ellénre csoportgyőztesként jutottak a negyeddöntőbe Japán mellett.

A G csoportban a címvédő Egyesült Államok Abby Wambach góljával legyőzte a koreai csapatot úgy, hogy Mi Gyong Choe-t a játékvezető második sárgája után kiállította a 81. percben. Győzelmükkel az amerikaiak 100 százalékosak maradtak, és már biztosan továbbjutottak.

A kvartett másik találkozóján Franciaország egy korai góllal – Thomis az ötödik percben szerezte – verte Kolumbiát, így az európaiak másodikként vívták ki a negyeddöntős szereplést, ám a dél-amerikaiak is ott lehetnek az egyenes kieséses szakaszban, de ehhez legjobb esetben az kell, hogy Új-Zéland ikszeljen Kamerunnal.

Eredmény – női labdarúgótorna
F csoport:
Japán – Dél-Afrika 0-0

Kanada – Svédország 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Tancredi (43., 84.) illetve Hammarstrom (14.), Jakobsson (16.)

G csoport:
Egyesült Államok – Észak-Korea 1-0 (1-0)
Gólszerző: Wambach (25.)

Franciaország – Kolumbia 1-0 (1-0)
Gólszerző: Thomis (5.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik