Sport

Hazazavarták a rasszista focistát

michel morganella (michel morganella)
michel morganella (michel morganella)

Újabb rasszizmus miatti kizárás, saját anyja sújtotta pontbüntetéssel a kajakost és fejkendőben cselgáncsozhat a szaudi lány. Olimpiai hírcsokor.

Anyja büntette meg a kajakost: Szlalomkajakosként állt rajthoz a londoni olimpián Mike Dawson. A sportoló annak ellenére bejutott a viadal elődöntőjébe, hogy kétmásodperces büntetést kapott a játékokon bíróként részt vevő édesanyjától. Dawson hozzáért az egyik kapuhoz, mire anyja, Kay habozás nélkül büntetéssel sújtotta. Később Dawson viccelődve megjegyezte, próbálta rávenni edzőjét, hogy tegyen panaszt “az ellen a bizonyos bíró ellen”. Ez azonban minden bizonnyal csak még tovább rontott volna a helyzeten, a kajakos trénere ugyanis apja, Les. “Ez csak rumlihoz vezetett volna az olimpia után, egyébként is túlságosan szeretem a mama főztjét” – fogalmazott Mike Dawson. Anyja persze jogosan büntette meg. “El is várom tőle” – mondta a versenyző. “Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy anyámnak ne legyen dolga az elődöntőben” – jelentette ki.

Fejkendőben cselgáncsozik: Mégis engedélyezték a szaúdi Vodzsan Ali Szeraj Abdulrahim Saherkaninak, hogy fejkendőben lépjen tatamira a londoni olimpia cselgáncstornáján pénteken. A konzervatív muszlim ország két női olimpikonjának egyike a +78 kg-osok között próbál szerencsét.

Újabb kizárás rasszista üzenet miatt: Hazaküldte a svájci olimpiai csapat az alpesi ország labdarúgó-válogatottjának egyik tagját, mert a játékos rasszista hangvételű bejegyzést írt a Twitter közösségi portálra órákkal azután, hogy a svájci nemzeti tizenegy kikapott Dél-Koreától. Gian Gilli, a svájci küldöttség vezetője szerint Michel Morganella üzenetével megsértette a dél-koreai labdarúgócsapat, valamint a dél-koreai nép méltóságát. A játékost megfosztották olimpiai akkreditációjától és hazaküldték. Morganella már a második, akit sértő Twitter-bejegyzés miatt zártak ki az olimpiáról. Az első Vula Papahrisztu görög hármasugró volt, ő már el sem utazhatott a játékokra szerencsétlen üzenete miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik