Sport

Győzni kell Montenegro ellen

kiss gergely (kiss gergely)
kiss gergely (kiss gergely)

Nem jutott sok idő a pihenésre a Kemény-legényeknek, a hétfőt is a medencében töltötték, hogy a keddi Montenegro elleni csatára felkészüljenek.

A vasárnap Szerbia ellen elszenvedett vereség után nem tétlenkedett a férfi-vízilabdaválogatott, hétfőn korai kelés után rögtön a medence felé vették az irányt.

Reggel amolyan “frissítő” edzés következett, de a medencébe a tréning után már nem mehettek vissza Madarasék. Tornateremben kínozták magukat, és egész nap kapták az instrukciókat a fiúk Kemény Dénestől, több megbeszélés is volt, és a videoelemzés sem maradt el.

A montenegrói csapat szintén vereséggel rajtolt az olimpián, így a magyarokhoz hasonlóan nincsenek könnyű helyzetben. Kemény Dénes már tudja, hogyan lehet legyőzni a keddi ellenfelet:

“A jó játékosaikat kellene hatékonyabban semlegesíteni, mint ahogy azt a szerbek ellen tettük. A szerbek legjobb vízilabdázói meg tudták valósítani azt, amit akartak, és ez nem csak önmagában jelentett gondot, hanem amiatt is, hogy ezzel nagyon fontos támpontot adtak a többieknek. Az a dolgunk, hogy a legjobb játékosok ne csinálhassák meg azt, amit tudnak, és ha ez sikerül, akkor az ellenfélnél a többiek is nehezebb helyzetbe kerülnek.”

A szerbek elleni meccsen elöl és hátul is voltak hibák, ezt is kiemelte a szövetségi kapitány:

“Sokat segítene a csapatnak, ha jól tudnánk indítani a meccset. De összességében az a legfontosabb, hogy úgy játsszunk, ahogy tudunk. Tegnap ez nem sikerült és azoknak a hibáknak, amiket hátul meg elöl elkövettünk, csak egy része látszik az eredményben” – mondta Kemény Dénes a vlv-nek.

“Fizikailag és lelkileg is jól vagyunk. Jóvá akarjuk tenni a baklövéseink nagy részét, tiszta erőből fogunk küzdeni a győzelemért” – fogadkozott Kiss Gergely.

Montenegro ellen legutóbbi három meccsünkön is alulmaradtunk, most pedig a továbbjutás szempontjából nagyon fontos mérkőzés vár Kemény Dénes tanítványaira.

Olimpiai vízilabdatorna, férfiak, 2. csoportkör

B csoport:

Magyarország – Montenegro július 31., kedd 11:00  tv: m1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik