Sport

Ezüstöt zsebelt be a királyi sarj

Zara-Phillips(210x140)(1).jpg (zara phillips)
Zara-Phillips(210x140)(1).jpg (zara phillips)

A németek mögött másodikak lettek az uralkodói család egyik tagjával felálló britek a lovastusa csapatversenyén Londonban.

Talán az eddigieknél is fényesebben csillog a brit csapat legfrissebben szerzett érme, legalábbis a királyi családnak. A németek után másodikként végző válogatottban szerepelt ugyanis II. Erzsébet unokája, Zara Phillips.

Már-már családi hagyománynak is mondható az ötkarikás játékokon a részvétel, hisz Anna hercegnő, Zara édesanyja szerepelt ebben a sportágban olimpián 1976-ban Montrealban. Neki nem sikerült az éremszerzés. Első férjének, Zara édesapjának ezzel szemben kétszer is. Mark Phillips tagja volt 1972-ben Münchenben és 1988-ban Szöülban is a brit válogatottnak. Előbbiről arany-, utóbbiról ezüstéremmel térhetett haza.

Unokatestvérük első ötkarikás megmérettetésére kíváncsiak volt a brit trónörökös fiai és felesége is. Sőt Vilmos mellett felesége is szurkolt a brit ötösfogatnak. Természetesen Anna hercegnő sem hagyta ki a jeles, Greenwich Parkban rendezett eseményt.

A brit trónöröklés rendjében 14. helyen álló Zara a saját teljesítményétől nem volt elragadtatva: „Elrontottam” – vallotta be csalódottan a sportolónő, aki 7 hibapontot gyűjtött be a díjlovagláson. Ha sikerült volna hiba nélkül teljesítenie (ahogy az egyéni versenyben meg is tette), akkor aranyérmes lehetett volna a brit csapat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik