Sport

Döntős a magyar férfigyorsváltó

kis-gergo(210x140)(1).jpg (kis gergő, )
kis-gergo(210x140)(1).jpg (kis gergő, )

A Kozma Dominik, Bernek Péter, Cseh László, Kis Gergő összetételű 4x200 méteres gyorsváltó a nyolcadik helyen bejutott a döntőbe a londoni olimpián.

A délelőtti úszást a férfiak 4×200-as gyorsváltója zárta. A mieink az első futamban úsztak, Kozma Dominik kezdett, majd Bernek Péter következett a sorban. A táv első felében vezettünk is, ám félúton az első hármon kívül váltottunk. Cseh László remekül kezdett, majd a saját 200 métere végére visszaesett kissé, azonban a váltó utolsó tagja, a mindig jól hajrázó Kis Gergő behozta a csapatot a negyedik helyre.

7:11.64 lett a mieink ideje, így szoríthattunk, hogy a második futamban maximum csak négyen előzzenek be bennünket. Ez összejött, így a nyolcadik helyen döntőbe jutott a 4×200-as férfigyorsváltónk!

“A 100 gyorson természetesen a váltó miatt nem indultam, s lehet, hogy éppen ez kellett a döntőbe jutásunkhoz, mert így pihenten ugrottam a vízbe – mondta Kozma Dominik. – Este még javítani akarunk, remélem, hogy a hatodik helyet elcsípjük.”

“Örülök a csapat sikerének” – mondta röviden Cseh László.

Nagyon jó délelőttöt zárt a magyar különítmény az uszodában, ugyanis Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka 200 méter pillangón, Gyurta Dániel pedig – első helyen – 200 méter mellen jutott be az esti elődöntőbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik